Dziennik Ustaw 2003 Nr 72 poz. 656 - Zm.: rozporządzenie w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Estońskiej


ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA GOSPODARKI, PRACY I POLITYKI SPOŁECZNEJ1)

z dnia 23 kwietnia 2003 r.

zmieniające rozporządzenie w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Estońskiej

(Dz. U. z dnia 29 kwietnia 2003 r.)


Na podstawie art. 141 § 1 pkt 2, art. 145 § 1 i 2 oraz art. 1419 § 1 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. - Kodeks celny (Dz. U. z 2001 r. Nr 75, poz. 802, z późn. zm.2)) zarządza się, co następuje:


§ 1. W załączniku do rozporządzenia Ministra Gospodarki z dnia 17 grudnia 2002 r. w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Estońskiej (Dz. U. Nr 227, poz. 1894) wprowadza się następujące zmiany:
  1)   przed kontyngentem oznaczonym numerem 094201 dodaje się kontyngenty oznaczone numerami 094236, 094237, 094238 w brzmieniu:
 
Numer kontyngentuKod PCNWyszczególnienieObniżona stawka celnaIlość w tonachWysokość kaucji
0942360202Mięso wołowe mrożone: 50200 EUR/t
 0202 10 00 0- Tusze i półtusze0  
 0202 20- Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi:   
 0202 20 10 0- - Ćwierci "kompensowane"0  
 0202 20 30 0
- - Ćwierci przednie nierozdzielone lub
   rozdzielone
0  
 0202 20 50 0
- - Ćwierci tylne nierozdzielone lub
   rozdzielone
0  
 0202 20 90 0- - Pozostałe0  
 0202 30- Bez kości:   
 0202 30 10 0
- - Ćwierci przednie całe lub pokrojone
   na maksymalnie pięć części, a każda
   ćwiartka stanowi pojedynczy blok;
   ćwierci "kompensowane" w dwóch
   blokach, z których jeden zawiera
   ćwierć przednią całą lub pokrojoną na
   maksymalnie pięć kawałków, a drugi
   ćwierć tylną, z wyłączeniem
   polędwicy, w jednym kawałku
0  
 0202 30 50 0
- - Rostbef, antrykot i szponder -
   kawałki
0  
 0202 30 90 0- - Pozostałe0  
0942370203Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone: 500200 EUR/t
  - Świeże lub chłodzone:   
 0203 11- - Tusze i półtusze:   
 0203 11 10 0- - - Ze świń domowych0  
 0203 11 90 0- - - Pozostałe0  
 0203 12
- - Szynki, łopatki i ich kawałki z
   kośćmi:
   
  - - - Ze świń domowych:   
 0203 12 11 0- - - - Szynki i ich kawałki0  
 0203 12 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki0  
 0203 12 90 0- - - Pozostałe0  
 0203 19- - Pozostałe:   
  - - - Ze świń domowych:   
 0203 19 11 0- - - - Przodki i ich kawałki0  
 0203 19 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi0  
 0203 19 15 0- - - - Boczek i jego kawałki0  
  - - - - Pozostałe:   
 0203 19 55 0- - - - - Bez kości0  
 0203 19 59 0- - - - - Pozostałe0  
 0203 19 90 0- - - Pozostałe0  
  - Mrożone:   
 0203 21- - Tusze i półtusze:   
 0203 21 10 0- - - Ze świń domowych0  
 0203 21 90 0- - - Pozostałe0  
 0203 22
- - Szynki, łopatki i ich kawałki z
   kośćmi:
   
  - - - Ze świń domowych:   
 0203 22 11 0- - - - Szynki i ich kawałki0  
 0203 22 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki0  
 0203 22 90 0- - - Pozostałe0  
 0203 29- - Pozostałe:   
  - - - Ze świń domowych:   
 0203 29 11 0- - - - Przodki i ich kawałki0  
 0203 29 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi0  
 0203 29 15 0- - - - Boczek i jego kawałki0  
  - - - - Pozostałe:   
 0203 29 55 0- - - - - Bez kości0  
 0203 29 59 0- - - - - Pozostałe0  
 0203 29 90 0- - - Pozostałe0  
0942380207Mięso i jadalne podroby z drobiu objętego pozycją 0105, świeże, chłodzone lub mrożone: 500200 EUR/t
  - Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:   
 0207 11
- - Niecięte na kawałki, świeże lub
   chłodzone:
   
 0207 11 10 0
- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i
     łapami, znane jako "kurczaki 83%"
0  
 0207 11 30 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap, ale z szyjami, sercami,
     wątróbkami i żołądkami, znane jako
     "kurczaki 70%"
0  
 0207 11 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i
     żołądków, znane jako "kurczaki 65%"
     lub inaczej prezentowane
0  
 0207 12- - Niecięte na kawałki, mrożone:   
 0207 12 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap, ale z szyjami, sercami,
     wątróbkami i żołądkami, znane jako
     "kurczaki 70%"
0  
 0207 12 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap, i bez szyj, serc, wątróbek i
     żołądków, znane jako "kurczaki 65%"
     lub inaczej prezentowane
0  
 0207 13
- - Kawałki i podroby, świeże lub
   chłodzone:
   
  - - - Kawałki:   
 0207 13 10 0- - - - Bez kości0  
  - - - - Z kośćmi:   
 0207 13 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki0  
 0207 13 30 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami0  
 0207 13 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         włącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
0  
 0207 13 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki0  
 0207 13 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki0  
 0207 13 70 0- - - - - Pozostałe0  
  - - - Podroby:   
 0207 13 91 0- - - - Wątróbki0  
 0207 13 99 0- - - - Pozostałe0  
 0207 14- - Kawałki i podroby mrożone:   
  - - - Kawałki:   
 0207 14 10 0- - - - Bez kości0  
  - - - - Z kośćmi:   
 0207 14 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki0  
 0207 14 30 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami0  
 0207 14 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         włącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
0  
 0207 14 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki0  
 0207 14 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki0  
 0207 14 70 0- - - - - Pozostałe0  
  - - - Podroby:   
 0207 14 91 0- - - - Wątróbki0  
 0207 14 99 0- - - - Pozostałe0  
  - Z indyków:   
 0207 24
- - Niecięte na kawałki, świeże lub
   chłodzone:
   
 0207 24 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap, ale z szyjami, sercami,
     wątróbkami i żołądkami, znane jako
     "indyki 80%"
0  
 0207 24 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap i bez szyj, serc, wątróbek i
     żołądków, znane jako "indyki 73%"
     lub inaczej prezentowane
0  
 0207 25- - Niecięte na kawałki, mrożone:   
 0207 25 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap, ale z szyjami, sercami,
     wątróbkami i żołądkami, znane jako
     "indyki 80%"
0  
 0207 25 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap oraz bez szyj, serc, wątróbek i
     żołądków, znane jako "indyki 73%"
     lub inaczej prezentowane
0  
 0207 26
- - Kawałki i podroby, świeże lub
   chłodzone:
   
  - - - Kawałki:   
 0207 26 10 0- - - - Bez kości0  
  - - - - Z kośćmi:   
 0207 26 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki0  
 0207 26 30 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami0  
 0207 26 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         włącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
0  
 0207 26 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki0  
  - - - - - Nogi i ich kawałki:   
 0207 26 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałki0  
 0207 26 70 0- - - - - - Pozostałe0  
 0207 26 80 0- - - - - Pozostałe0  
  - - - Podroby:   
 0207 26 91 0- - - - Wątróbki0  
 0207 26 99 0- - - - Pozostałe0  
 0207 27- - Kawałki i podroby, mrożone:   
  - - - Kawałki:   
 0207 27 10 0- - - - Bez kości0  
  - - - - Z kośćmi:   
 0207 27 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki0  
 0207 27 30 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami0  
 0207 27 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         włącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
0  
 0207 27 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki0  
  - - - - - Nogi i ich kawałki:   
 0207 27 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałki0  
 0207 27 70 0- - - - - - Pozostałe0  
 0207 27 80 0- - - - - Pozostałe0  
  - - - Podroby:   
 0207 27 91 0- - - - Wątróbki0  
 0207 27 99 0- - - - Pozostałe0  
  - Z kaczek, gęsi i perliczek:   
 0207 32
- - Niecięte na kawałki, świeże lub
   chłodzone:
   
  - - - Kaczki:   
 0207 32 11 0
- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale
       niewypatroszone, z głowami i
       łapami, znane jako "kaczki 85%"
0  
 0207 32 15 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów
       i łap, ale z szyjami, sercami,
       wątróbkami i żołądkami, znane
       jako "kaczki 70%"
0  
 0207 32 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów
       i łap oraz bez szyj, serc,
       wątróbek i żołądków, znane jako
       "kaczki 63%" lub inaczej
       prezentowane
0  
  - - - Gęsi:   
 0207 32 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi,
       niewypatroszone z głowami i
       łapami, znane jako "gęsi 82%"
0  
 0207 32 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów
       i łap, z sercami i żołądkami lub
       bez serc i żołądków, znane jako
       "gęsi 75%" lub inaczej
       prezentowane
0  
 0207 32 90 0- - - Perliczki0  
 0207 33- - Niecięte na kawałki, mrożone:   
  - - - Kaczki:   
 0207 33 11 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów
       i łap, ale z szyjami, sercami,
       wątróbkami i żołądkami, znane
       jako "kaczki 70%"
0  
 0207 33 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów
       i łap oraz bez szyj, serc,
       wątróbek i żołądków, znane jako
       "kaczki 63%" lub inaczej
       prezentowane
0  
  - - - Gęsi:   
 0207 33 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi,
       niewypatroszone z głowami i
       łapami, znane jako "gęsi 82%"
0  
 0207 33 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów
       i łap, z sercami i żołądkami lub
       bez serc i żołądków, znane jako
       "gęsi 75%" lub inaczej
       prezentowane
0  
 0207 33 90 0- - - Perliczki0  
 0207 34
- - Otłuszczone wątróbki, świeże lub
   chłodzone:
   
 0207 34 10 0- - - Z gęsi0  
 0207 34 90 0- - - Z kaczek0  
 0207 35- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:   
  - - - Kawałki:   
  - - - - Bez kości:   
 0207 35 11 0- - - - - Z gęsi0  
 0207 35 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek0  
  - - - - Z kośćmi:   
  - - - - - Połówki lub ćwiartki:   
 0207 35 21 0- - - - - - Z kaczek0  
 0207 35 23 0- - - - - - Z gęsi0  
 0207 35 25 0- - - - - - Z perliczek0  
 0207 35 31 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami0  
 0207 35 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         włącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
0  
  - - - - - Piersi i ich kawałki:   
 0207 35 51 0- - - - - - Z gęsi0  
 0207 35 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek0  
  - - - - - Nogi i ich kawałki:   
 0207 35 61 0- - - - - - Z gęsi0  
 0207 35 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek0  
 0207 35 71 0- - - - - Tusze gęsie i kacze0  
 0207 35 79 0- - - - - Pozostałe0  
  - - - Podroby:   
 0207 35 91 0
- - - - Wątróbki drobiowe, inne niż
       otłuszczone wątróbki
0  
 0207 35 99 0- - - - Pozostałe0  
 0207 36- - Pozostałe, mrożone:   
  - - - Kawałki:   
  - - - - Bez kości:   
 0207 36 11 0- - - - - Z gęsi0  
 0207 36 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek0  
  - - - - Z kośćmi:   
  - - - - - Połówki lub ćwiartki:   
 0207 36 21 0- - - - - - Z kaczek0  
 0207 36 23 0- - - - - - Z gęsi0  
 0207 36 25 0- - - - - - Z perliczek0  
 0207 36 31 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcami0  
 0207 36 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         włącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
0  
  - - - - - Piersi i ich kawałki:   
 0207 36 51 0- - - - - - Z gęsi0  
 0207 36 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek0  
  - - - - - Nogi i ich kawałki:   
 0207 36 61 0- - - - - - Z gęsi0  
 0207 36 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek0  
 0207 36 71 0- - - - - Tusze gęsie i kacze0  
 0207 36 79 0- - - - - Pozostałe0  
  - - - Podroby:   
  - - - - Wątróbki:   
 0207 36 81 0- - - - - Otłuszczone wątróbki gęsie0  
 0207 36 85 0- - - - - Otłuszczone wątróbki kacze0  
 0207 36 89 0- - - - - Pozostałe0  
 0207 36 90 0- - - - Pozostałe0  
 
  2)   kontyngent oznaczony numerem 094201 w brzmieniu:
 
Numer kontyngentuKod PCNWyszczególnienieObniżona stawka celnaIlość w tonachWysokość kaucji
0942010402Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego: 500350 EUR/t
 0402 10
- W proszku, granulkach lub w innej
 stałej postaci, o zawartości tłuszczu
 nieprzekraczającej 1,5% masy:
   
  
- - Niezawierające dodatku cukru ani
   innego środka słodzącego:
   
 0402 10 11 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nieprzekraczającej
     2,5 kg
0  
 0402 10 19 0- - - Pozostałe0  
  - - Pozostałe:   
 0402 10 91 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nieprzekraczającej
     2,5 kg
0  
 0402 10 99 0- - - Pozostałe0  
 
otrzymuje brzmienie:
 
Numer kontyngentuKod PCNWyszczególnienieObniżona stawka celnaIlość w tonachWysokość kaucji
 0402Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego:   
0942010402 10
- W proszku, granulkach lub w innej
 stałej postaci, o zawartości tłuszczu
 nieprzekraczającej 1,5% masy:
 1.000350 EUR/t
  
- - Niezawierające dodatku cukru ani
   innego środka słodzącego:
   
 0402 10 11 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nieprzekraczającej
     2,5 kg
0  
 0402 10 19 0- - - Pozostałe0  
  - - Pozostałe:   
 0402 10 91 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nieprzekraczającej
     2,5 kg
0  
 0402 10 99 0- - - Pozostałe0  
 
  3)   po kontyngencie oznaczonym numerem 094201 dodaje się kontyngenty oznaczone numerami 094239, 094240 w brzmieniu:
 
Numer kontyngentuKod PCNWyszczególnienieObniżona stawka celnaIlość w tonachWysokość kaucji
  
- W proszku, granulkach lub w innej
 stałej postaci, o zawartości tłuszczu
 przekraczającej 1,5% masy:
   
0942390402 21
- - Niezawierające dodatku cukru ani
   innego środka słodzącego:
 500350 EUR/t
  
- - - O zawartości tłuszczu
     nieprzekraczającej 27% masy:
   
 0402 21 11
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto
       nieprzekraczającej 2,5 kg:
   
 0402 21 11 1- - - - - Dla niemowląt0  
 0402 21 11 9- - - - - Pozostałe0  
  - - - - Pozostałe:   
 0402 21 17
- - - - - O zawartości tłuszczu
         nieprzekraczającej 11% masy:
   
 0402 21 17 1- - - - - - Dla niemowląt0  
 0402 21 17 9- - - - - - Pozostałe0  
 0402 21 19
- - - - - O zawartości tłuszczu
         przekraczającej 11% masy, ale
         nieprzekraczającej 27% masy:
   
 0402 21 19 1- - - - - - Dla niemowląt0  
 0402 21 19 9- - - - - - Pozostałe0  
  
- - - O zawartości tłuszczu
     przekraczającej 27% masy:
   
 0402 21 91
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto
       nieprzekraczającej 2,5 kg:
   
 0402 21 91 1- - - - - Dla niemowląt0  
 0402 21 91 9- - - - - Pozostałe0  
 0402 21 99- - - - Pozostałe:   
 0402 21 99 1- - - - - Dla niemowląt0  
 0402 21 99 9- - - - - Pozostałe0  
  - Pozostałe:   
 0402 91
- - Niezawierające dodatku cukru ani
   innego środka słodzącego:
   
  
- - - O zawartości tłuszczu
     przekraczającej 45% masy:
   
0942400402 91 91 0
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto
       nieprzekraczającej 2,5 kg
0600 
 
  4)   po kontyngencie oznaczonym numerem 094203 dodaje się kontyngent oznaczony numerem 094241 w brzmieniu:
 
Numer kontyngentuKod PCNWyszczególnienieObniżona stawka celnaIlość w tonachWysokość kaucji
 0406 30
- Ser przetworzony (ser topiony) inny niż
 tarty lub proszkowany:
   
  - - Pozostały:   
  
- - - O zawartości tłuszczu
     nieprzekraczającej 36% masy i o
     zawartości tłuszczu w suchej masie:
   
0942410406 30 31 0- - - - Nieprzekraczającej 48% masy0600350 EUR/t
 
  5)   kontyngent oznaczony numerem 094211 w brzmieniu:
 
Numer kontyngentuKod PCNWyszczególnienieObniżona stawka celnaIlość w tonachWysokość kaucji
0942111107Słód, nawet palony: 80030 EUR/t
 1107 10- Niepalony:   
  - - Z pszenicy:   
 1107 10 11 0- - - W postaci mąki3,2 +maksimum 0,09 EUR/kg  
 1107 10 19 0- - - Pozostały0,08 EUR/kg  
  - - Pozostałe:   
 1107 10 91 0- - - W postaci mąki3,2 +maksimum 0,09 EUR/kg  
 1107 10 99 0- - - Pozostałe0,08 EUR/kg  
 1107 20 00 0- Palony0,09 EUR/kg  
 
otrzymuje brzmienie:
 
Numer kontyngentuKod PCNWyszczególnienieObniżona stawka celnaIlość w tonachWysokość kaucji
0942111107Słód, nawet palony: 80030 EUR/t
 1107 10- Niepalony:   
  - - Z pszenicy:   
 1107 10 11 0- - - W postaci mąki5  
 1107 10 19 0- - - Pozostały5  
  - - Pozostałe:   
 1107 10 91 0- - - W postaci mąki5  
 1107 10 99 0- - - Pozostałe5  
 1107 20 00 0- Palony5  
 
  6)   po kontyngencie oznaczonym numerem 094216 dodaje się kontyngent oznaczony numerem 094242 w brzmieniu:
 
Numer kontyngentuKod PCNWyszczególnienieObniżona stawka celnaIlość w tonachWysokość kaucji
 1704 90- Pozostałe:   
  - - Pozostałe:   
  - - - Pozostałe:   
 1704 90 75 0
- - - - Cukierki toffi, karmelki i
       podobne
   
094242ex 1704 90 75 0Cukierki toffi, karmelki i podobne, zawierające mniej niż 70% masy sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza)0300100 EUR/t
 
  7)   po kontyngencie oznaczonym numerem 094223 dodaje się kontyngent oznaczony numerem 094243 w brzmieniu:
 
Numer kontyngentuKod PCNWyszczególnienieObniżona stawka celnaIlość w tonachWysokość kaucji
 1905 20- Piernik z dodatkiem imbiru i podobne:   
0942431905 20 30 0
- - Zawierający 30% masy lub więcej, ale
   mniej niż 50% masy sacharozy
   (włącznie z cukrem inwertowanym
   wyrażonym jako sacharoza)
080100 EUR/t
 
  8)   kontyngent oznaczony numerem 094233 w brzmieniu:
 
Numer kontyngentuKod PCNWyszczególnienieObniżona stawka celnaIlość w tonachWysokość kaucji
0942332009Soki owocowe (włączając moszcz winogronowy) i soki warzywne niesfermentowane i niezawierające dodatku alkoholu, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej: 150200 EUR/t
  - Sok jabłkowy:   
 2009 71
- - O liczbie Brixa nieprzekraczającej
   20:
   
  - - - Pozostały:   
 2009 71 99 0- - - - Niezawierający dodatku cukru0  
 2009 79- - Pozostały:   
  - - - O liczbie Brixa przekraczającej 67:   
 2009 79 19 0- - - - Pozostały0  
  
- - - O liczbie Brixa przekraczającej
     20, ale nieprzekraczającej 67:
   
  - - - - Pozostały:   
 2009 79 99 0- - - - - Niezawierający dodatku cukru0  
 2009 80
- Sok z dowolnego innego pojedynczego
 owocu lub z dowolnego warzywa:
   
  - - O liczbie Brixa przekraczającej 67:   
  - - - Sok z gruszek:   
 2009 80 19 0- - - - Pozostałe0  
  - - - Pozostałe:   
  - - - - Pozostałe:   
 2009 80 38 0- - - - - Pozostałe0  
 
otrzymuje brzmienie:
 
Numer kontyngentuKod PCNWyszczególnienieObniżona stawka celnaIlość w tonachWysokość kaucji
 2009Soki owocowe (włączając moszcz winogronowy) i soki warzywne niesfermentowane i niezawierające dodatku alkoholu, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej:  200 EUR/t
  - Sok pomarańczowy:   
 2009 11- - Mrożony:   
  
- - - O liczbie Brixa nieprzekraczającej
     67:
   
0942442009 11 99 0- - - - Pozostałe0250 
  
- Sok z winogron (włączając moszcz
 winogronowy):
   
 2009 61
- - O liczbie Brixa nieprzekraczającej
   30:
   
0942452009 61 90 0
- - - O wartości nieprzekraczającej 18
     EUR za 100 kg masy netto
0250 
094233 - Sok jabłkowy: 150 
 2009 71
- - O liczbie Brixa nieprzekraczającej
   20:
   
  - - - Pozostały:   
 2009 71 99 0- - - - Niezawierający dodatku cukru0  
 2009 79- - Pozostały:   
  - - - O liczbie Brixa przekraczającej 67:   
 2009 79 19 0- - - - Pozostały0  
  
- - - O liczbie Brixa przekraczającej 20,
     ale nieprzekraczającej 67:
   
  - - - - Pozostały:   
 2009 79 99 0- - - - - Niezawierający dodatku cukru0  
 2009 80
- Sok z dowolnego innego pojedynczego
 owocu lub z dowolnego warzywa:
   
  - - O liczbie Brixa przekraczającej 67:   
  - - - Sok z gruszek:   
 2009 80 19 0- - - - Pozostałe0  
  - - - Pozostałe:   
  - - - - Pozostałe:   
 2009 80 38 0- - - - - Pozostałe0  
 
  9)   po kontyngencie oznaczonym numerem 091237 dodaje się kontyngenty oznaczone numerami 094246, 094247 w brzmieniu:
 
Numer kontyngentuKod PCNWyszczególnienieObniżona stawka celnaIlość w tonachWysokość kaucji
0942462201Wody, w tym naturalne lub sztuczne wody mineralne i wody gazowane, niezawierające dodatku cukru lub innej substancji słodzącej ani aromatyzującej; lód i śnieg: 200100 EUR/t
 2201 10- Wody mineralne i wody gazowane:   
  - - Wody mineralne naturalne:   
 2201 10 11 0- - - Nienasycone dwutlenkiem węgla0  
 2201 10 19 0- - - Pozostałe0  
 2201 10 90 0- - Pozostałe0  
 2201 90 00 0- Pozostałe0  
0942472309Preparaty w rodzaju stosowanych do karmienia zwierząt: 1.5005 EUR/t
 2309 10
- Karma dla psów lub kotów, pakowana do
 sprzedaży detalicznej:
   
  
- - Zawierająca skrobię, glukozę, syrop
   glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z
   maltodekstryny, objęte podpozycjami
   od 1702 30 51 0 do 1702 30 99 0, 1702
   40 90 0, 1702 90 50 0 i 2106 90 55 0
   lub produkty mleczne:
   
  
- - - Zawierająca skrobię, glukozę, syrop
     glukozowy, maltodekstrynę lub syrop
     z maltodekstryny:
   
  
- - - - Niezawierająca skrobi lub
       zawierająca 10% masy lub mniej
       skrobi:
   
 2309 10 11 0
- - - - - Niezawierająca produktów
         mlecznych lub zawierająca tych
         produktów mniej niż 10% masy
0  
 2309 10 13 0
- - - - - Zawierająca nie mniej niż 10%
         masy, ale mniej niż 50% masy
         produktów mlecznych
0  
 2309 10 15 0
- - - - - Zawierająca nie mniej niż 50%
         masy, ale mniej niż 75% masy
         produktów mlecznych
0  
 2309 10 19 0
- - - - - Zawierająca nie mniej niż 75%
         masy produktów mlecznych
0  
  
- - - - Zawierająca więcej niż 10% masy,
       ale nie więcej niż 30% masy
       skrobi:
   
 2309 10 31 0
- - - - - Niezawierająca produktów
         mlecznych lub zawierająca tych
         produktów mniej niż 10% masy
0  
 2309 10 33 0
- - - - - Zawierająca nie mniej niż 10%
         masy, ale mniej niż 50% masy
         produktów mlecznych
0  
 2309 10 39 0
- - - - - Zawierająca nie mniej niż 50%
         masy produktów mlecznych
0  
  
- - - - Zawierająca więcej niż 30% masy
       skrobi:
   
 2309 10 51 0
- - - - - Niezawierająca produktów
         mlecznych lub zawierająca tych
         produktów mniej niż 10% masy
0  
 2309 10 53 0
- - - - - Zawierająca nie mniej niż 10%
         masy, ale mniej niż 50% masy
         produktów mlecznych
0  
 2309 10 59 0
- - - - - Zawierająca nie mniej niż 50%
         masy produktów mlecznych
0  
 2309 10 70 0
- - - Niezawierająca skrobi, glukozy,
     syropu glukozowego, maltodekstryny
     lub syropu z maltodekstryny, ale
     zawierająca produkty mleczne
0  
 2309 10 90 0- - Pozostała0  
 2309 90- Pozostałe:   
 2309 90 10 0- - Roztwory z ryb lub ssaków morskich0  
 2309 90 20 0
- - Produkty spełniające wymagania
   określone w uwadze dodatkowej 5 do
   niniejszego działu
0  
  - - Pozostałe, włącznie z przedmieszkami:   
  
- - - Zawierające skrobię, glukozę, syrop
     glukozowy, maltodekstrynę lub syrop
     z maltodekstryny objęte
     podpozycjami od 1702 30 51 0 do
     1702 30 99 0, 1702 40 90 0, 1702 90
     50 0 i 2106 90 55 0 lub produkty
     mleczne:
   
  
- - - - Zawierające skrobię, glukozę,
       syrop glukozowy, maltodekstrynę
       lub syrop z maltodekstryny:
   
  
- - - - - Niezawierające skrobi lub
         zawierające 10% masy lub mniej
         skrobi:
   
 2309 90 31
- - - - - - Niezawierające produktów
           mlecznych lub zawierające
           tych produktów mniej niż
           10% masy:
   
 2309 90 31 1- - - - - - - Przedmieszki0  
 2309 90 31 9- - - - - - - Pozostałe0  
 2309 90 33 0
- - - - - - Zawierające nie mniej niż 10%
           masy, ale mniej niż 50% masy
           produktów mlecznych
0  
 2309 90 35 0
- - - - - - Zawierające nie mniej niż 50%
           masy, ale mniej niż 75% masy
           produktów mlecznych
0  
 2309 90 39 0
- - - - - - Zawierające nie mniej niż 75%
           masy produktów mlecznych
0  
  
- - - - - Zawierające więcej niż 10%
         masy, ale nie więcej niż 30%
         masy skrobi:
   
 2309 90 41
- - - - - - Niezawierające produktów
           mlecznych lub zawierające
           tych produktów mniej niż 10%
           masy:
   
 2309 90 41 1- - - - - - - Przedmieszki0  
 2309 90 41 9- - - - - - - Pozostałe0  
 2309 90 43 0
- - - - - - Zawierające nie mniej niż 10%
           masy, ale mniej niż 50% masy
           produktów mlecznych
0  
 2309 90 49 0
- - - - - - Zawierające nie mniej niż 50%
           masy produktów mlecznych
0  
  
- - - - - Zawierające więcej niż
         30% masy skrobi:
   
 2309 90 51
- - - - - - Niezawierające produktów
           mlecznych lub zawierające
           tych produktów mniej niż 10%
           masy:
   
 2309 90 51 1- - - - - - - Przedmieszki0  
 2309 90 51 9- - - - - - - Pozostałe0  
 2309 90 53 0
- - - - - - Zawierające nie mniej niż 10%
           masy, ale mniej niż 50% masy
           produktów mlecznych
0  
 2309 90 59 0
- - - - - - Zawierające nie mniej niż 50%
           masy produktów mlecznych
0  
 2309 90 70 0
- - - - Niezawierające skrobi, glukozy,
       syropu glukozowego,
       maltodekstryny lub syropu z
       maltodekstryny, ale zawierające
       produkty mleczne
0  
  - - - Pozostałe:   
 2309 90 91 0
- - - - Wysłodki buraczane z dodatkiem
       melasy
0  
  - - - - Pozostałe:   
 2309 90 95
- - - - - Zawierające 49% masy lub więcej
         chlorku choliny, na bazie
         organicznej lub nieorganicznej:
   
 2309 90 95 1
- - - - - - Pasze granulowane dla
           pstrągów
0  
 2309 90 95 9- - - - - - Pozostałe0  
 2309 90 99- - - - - Pozostałe:   
 2309 90 99 1
- - - - - - Pasze granulowane dla
           pstrągów
0  
 2309 90 99 3- - - - - - Przedmieszki0  
 2309 90 99 9- - - - - - Pozostałe0  
 

§ 2. 1. Do wniosków o udzielenie pozwoleń na przywóz towarów objętych kontyngentami taryfowymi, o których mowa w § 1 pkt 2 i 5, złożonych i nierozpatrzonych do dnia wejścia w życie rozporządzenia stosuje się przepisy niniejszego rozporządzenia.
2. Pozwolenia na przywóz towarów objętych kontyngentami taryfowymi oznaczonymi numerami 094201 i 094211, wydane przed dniem wejścia w życie niniejszego rozporządzenia, zachowują ważność do dnia upływu terminu ich ważności.
3. Wielkość kontyngentu taryfowego na przywóz towarów określonych kodem PCN 0402 10 ulega pomniejszeniu o wielkość kontyngentu rozdysponowanego na podstawie pozwoleń, o których mowa w ust. 2.

§ 3. Wnioski o udzielenie pozwolenia na przywóz towarów, o których mowa w § 1, składa się w terminie 14 dni od dnia wejścia w życie rozporządzenia oraz w terminie 14 dni od dnia 1 września 2003 r., w przypadku gdy nastąpi niewykorzystanie kwot kontyngentów do dnia 31 sierpnia 2003 r.

§ 4. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 maja 2003 r.

________
1)   Minister Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej kieruje działem administracji rządowej - gospodarka, na podstawie § 1 ust. 2 pkt 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 7 stycznia 2003 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej (Dz. U. Nr 1, poz. 5).
2)   Zmiany tekstu jednolitego wymienionej ustawy zostały ogłoszone w Dz. U. z 2001 r. Nr 89, poz. 972, Nr 110, poz. 1189, Nr 125, poz. 1368 i Nr 128, poz. 1403 oraz z 2002 r. Nr 41, poz. 365, Nr 89, poz. 804, Nr 112, poz. 974, Nr 141, poz. 1178, Nr 169, poz. 1387 i Nr 188, poz. 1572.

Pozycje

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521, 522, 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552, 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576, 577, 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598, 599, 600, 601, 602, 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609, 610, 611, 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618, 619, 620, 621, 622, 623, 624, 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636, 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669, 670, 671, 672, 673, 674, 675, 676, 677, 678, 679, 680, 681, 682, 683, 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709, 710, 711, 712, 713, 714, 715, 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728, 729, 730, 731, 732, 733, 734, 735, 736, 737, 738, 739, 740, 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747, 748, 749, 750, 751, 752, 753, 754, 755, 756, 757, 758, 759, 760, 761, 762, 763, 764, 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784, 785, 786, 787, 788, 789, 790, 791, 792, 793, 794, 795, 796, 797, 798, 799, 800, 801, 802, 803, 804, 805, 806, 807, 808, 809, 810, 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821, 822, 823, 824, 825, 826, 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833, 834, 835, 836, 837, 838, 839, 840, 841, 842, 843, 844, 845, 846, 847, 848, 849, 850, 851, 852, 853, 854, 855, 856, 857, 858, 859, 860, 861, 862, 863, 864, 865, 866, 867, 868, 869, 870, 871, 872, 873, 874, 875, 876, 877, 878, 879, 880, 881, 882, 883, 884, 885, 886, 887, 888, 889, 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899, 900, 901, 902, 903, 904, 905, 906, 907, 908, 909, 910, 911, 912, 913, 914, 915, 916, 917, 918, 919, 920, 921

Polecamy

Poszukując najlepszego prawnika na dolnym śląsku pamiętajmy że tylko prawnik Wrocław oferuje najtańsze usługi prawnicze w tej części kraju. Planujesz remont? Poszukujesz projektanta domu? Najlepsi fachowcy pomogą Ci w każdej pracy budowlanej – kwiaty na telefon Wrocław – najtaniej zakupisz w kwiaciarni Margarita we Wrocławiu przy ul. Orląt Lwowskich. Kiedy zdaży Ci się stłuczka lub kiedy Twój samochód odmówi Ci posłuszeństwa - znajdź najlepszą firmę holowniczą dzięki serwisowi o tematyce "pomoc drogowa". Polecamy równierz.
Wszelkie prawa zastrzeżone, © ZnanyPrawnik 2024
Dodaj do ulubionych Mapa strony Polityka prywatności Regulamin Reklama Współpraca Kontakt