Dziennik Ustaw 2002 Nr 16 poz. 153 - Określenie cen progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy


ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI

z dnia 14 lutego 2002 r.

w sprawie określenia cen progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.

(Dz. U. z dnia 27 lutego 2002 r.)


Na podstawie art. 6 ust. 3 pkt 2 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485 i z 1999 r. Nr 45, poz. 435) zarządza się, co następuje:


§ 1. Ustala się do dnia 31 grudnia 2002 r. ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy, określone w załączniku do rozporządzenia.

§ 2. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

ZAŁĄCZNIK

CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY
 
KOD PCNNazwa towaruJednostka miary
Cena progu
w złotych za jednostkę miary
1234
0102Bydło żywe:  
0102 90- Pozostałe:  
 - - Gatunki domowe:  
 
- - - O masie powyżej 80 kg, ale
     nieprzekraczającej 160 kg:
  
0102 90 21 0- - - - Rzeźnet5.019,13
0102 90 29 0- - - - Pozostałet5.019,13
0103Trzoda chlewna żywa:  
 - Pozostałe:  
0103 91- - O masie poniżej 50 kg:  
0103 91 10 0- - - Gatunki domowet4.507,99
0103 92- - O masie 50 kg lub większej:  
 - - - Gatunki domowe:  
0103 92 11 0
- - - - Maciory mające prosiaki co
       najmniej raz, o masie 160 kg lub
       większej
t14.198,40
0103 92 19 0- - - - Pozostałet3.556,70
0104Owce i kozy żywe:  
0104 10- Owce:  
 - - Pozostałe:  
0104 10 30 0- - - Jagnięta (do jednego roku życia)t6.563,21
0104 10 80 0- - - Pozostałet6.563,21
0104 20- Kozy:  
0104 20 90 0- - Pozostałet21.226,61
0105Drób domowy żywy - to znaczy ptactwo z gatunków Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki:  
 - O masie nieprzekraczającej 185 g:  
0105 11- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus :  
 
- - - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z
     hodowli w drugim i trzecim
     pokoleniu:
  
0105 11 11 0- - - - Nioskit304.839,65
0105 11 19 0- - - - Pozostałet304.839,65
 - - - Pozostałe:  
0105 11 91 0- - - - Nioskit304.839,65
0105 11 99 0- - - - Pozostałet304.839,65
0105 12 00 0- - Indykit115.088,68
0105 19- - Pozostałe:  
0105 19 20 0- - - Gęsit115.088,68
0105 19 90 0- - - Kaczki i perliczkit515.579,40
 - Pozostałe:  
0105 92 00 0
- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o
   masie nieprzekraczającej 2.000 g
t2.860,98
0105 93 00 0
- - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus o
   masie powyżej 2.000 g
t2.860,98
0105 99- - Pozostałe:  
0105 99 10 0- - - Kaczkit4.085,59
0105 99 20 0- - - Gęsit6.598,71
0105 99 30 0- - - Indykit5.246,31
0105 99 50 0- - - Perliczkit4.731,62
0201Mięso wołowe świeże lub chłodzone:  
0201 10 00 0- Tusze i półtuszet7.053,06
0201 20- Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi:  
0201 20 20 0- - Ćwierci "kompensowane"t7.053,06
0201 20 30 0
- - Ćwierci przednie nierozdzielone lub
   rozdzielone
t6.602,26
0201 20 50 0
- - Ćwierci tylne nierozdzielone lub
   rozdzielone
t9.211,21
0201 20 90 0- - Pozostałet15.494,00
0201 30 00 0- Bez kościt19.849,36
0202Mięso wołowe mrożone:  
0202 10 00 0- Tusze i półtuszet8.199,58
0202 20- Pozostałe kawałki mięsa z kośćmi:  
0202 20 10 0- - Ćwierci "kompensowane"t8.519,04
0202 20 30 0
- - Ćwierci przednie nierozdzielone lub
   rozdzielone
t5.441,54
0202 20 50 0
- - Ćwierci tylne nierozdzielone lub
   rozdzielone
t6.133,71
0202 20 90 0- - Pozostałet9.686,86
0202 30- Bez kości:  
0202 30 10 0
- - Ćwierci przednie całe lub pokrojone
   na maksymalnie pięć części, a każda
   ćwiartka stanowi pojedynczy blok;
   ćwierci "kompensowane" w dwóch
   blokach, z których jeden zawiera
   ćwierć przednią całą lub pokrojoną na
   maksymalnie pięć kawałków, a drugi
   ćwierć tylną w jednym kawałku, ale
   bez polędwicy
t6.098,21
0202 30 50 0
- - Rostbef, antrykot i szponder -
   kawałki
t9.147,32
0202 30 90 0- - Pozostałet10.570,71
0203Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:  
 - Świeże lub chłodzone:  
0203 11- - Tusze i półtusze:  
0203 11 10 0- - - Ze świń domowycht4.412,15
0203 12
- - Szynki, łopatki i ich kawałki z
   kośćmi:
  
 - - - Ze świń domowych:  
0203 12 11 0- - - - Szynki i ich kawałkit6.488,67
0203 12 19 0- - - - Łopatki i ich kawałkit7.422,21
0203 19- - Pozostałe:  
 - - - Ze świń domowych:  
0203 19 11 0- - - - Przodki i ich kawałkit5.934,93
0203 19 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmit7.734,58
0203 19 15 0- - - - Boczek i jego kawałkit4.174,33
 - - - - Pozostałe:  
0203 19 55 0- - - - - Bez kościt7.542,90
 - Mrożone:  
0203 21- - Tusze i półtusze:  
0203 21 10 0- - - Ze świń domowycht3.982,65
0203 22
- - Szynki, łopatki i ich kawałki z
   kośćmi:
  
 - - - Ze świń domowych:  
0203 22 11 0- - - - Szynki i ich kawałkit6.339,59
0203 22 19 0- - - - Łopatki i ich kawałkit6.016,57
0203 29- - Pozostałe:  
 - - - Ze świń domowych:  
0203 29 11 0- - - - Przodki i ich kawałkit5.934,93
0203 29 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmit7.422,21
0203 29 15 0- - - - Boczek i jego kawałkit4.433,45
 - - - - Pozostałe:  
0203 29 55 0- - - - - Bez kościt7.816,22
0203 29 59 0- - - - - Pozostałet7.816,22
0207Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:  
 - Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus :  
0207 11
- - Niecięte na kawałki, świeże lub
   chłodzone:
  
0207 11 10 0
- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i
     łapami, znane jako "kurczaki 83%"
t5.051,08
0207 11 30 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap, ale z szyjami, sercami,
     wątrobami i żołądkami, znane jako
     "kurczaki 70%"
t3.556,70
0207 11 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap oraz bez szyj, serc, wątrób i
     żołądków, znane jako "kurczaki 65%"
     lub inaczej prezentowane
t4.561,24
0207 12- - Niecięte na kawałki, mrożone:  
0207 12 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap, ale z szyjami, sercami,
     wątrobami i żołądkami, znane jako
     "kurczaki 70%"
t3.507,00
0207 12 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap, i bez szyj, serc, wątrób i
     żołądków, znane jako "kurczaki 65%"
     lub inaczej prezentowane
t4.657,08
0207 13
- - Kawałki i podroby, świeże lub
   chłodzone:
  
 - - - Kawałki:  
0207 13 10 0- - - - Bez kościt12.061,54
 - - - - Z kośćmi:  
0207 13 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartkit3.549,60
0207 13 30 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcamit6.389,28
0207 13 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         włącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
t2.839,68
0207 13 50 0- - - - - Piersi i ich kawałkit8.061,14
0207 13 60 0- - - - - Nogi i ich kawałkit5.611,92
0207 13 70 0- - - - - Pozostałet11.028,61
 - - - Podroby:  
0207 13 99 0- - - - Pozostałet3.549,60
0207 14- - Kawałki i podroby mrożone:  
 - - - Kawałki:  
0207 14 10 0- - - - Bez kościt11.837,92
 - - - - Z kośćmi:  
0207 14 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartkit8.913,05
0207 14 30 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcamit3.460,86
0207 14 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         włącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
t2.839,68
0207 14 50 0- - - - - Piersi i ich kawałkit8.366,41
0207 14 60 0- - - - - Nogi i ich kawałkit5.640,31
0207 14 70 0- - - - - Pozostałet11.238,03
 - - - Podroby:  
0207 14 99 0- - - - Pozostałet5.090,13
 - Z indyków:  
0207 24
- - Niecięte na kawałki, świeże lub
   chłodzone:
  
0207 24 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap, ale z szyjami, sercami,
     wątrobami i żołądkami, znane jako
     "indyki 80%"
t6.034,32
0207 24 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap i bez szyj, serc, wątrób i
     żołądków, znane jako "indyki 73%"
     lub inaczej prezentowane
t8.874,00
0207 25- - Niecięte na kawałki, mrożone:  
0207 25 10 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap, ale z szyjami, sercami,
     wątrobami i żołądkami, znane jako
     "indyki 80%"
t6.307,64
0207 25 90 0
- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i
     łap oraz bez szyj, serc, wątrób i
     żołądków, znane jako "indyki 73%"
     lub inaczej prezentowane
t6.382,18
0207 26
- - Kawałki i podroby, świeże lub
   chłodzone:
  
 - - - Kawałki:  
0207 26 10 0- - - - Bez kościt12.033,14
 - - - - Z kośćmi:  
0207 26 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartkit12.150,28
0207 26 30 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcamit3.620,59
0207 26 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         włącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
t2.868,08
0207 26 50 0- - - - - Piersi i ich kawałkit9.935,33
 - - - - - Nogi i ich kawałki:  
0207 26 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałkit5.072,38
0207 26 70 0- - - - - - Pozostałet6.311,19
0207 26 80 0- - - - - Pozostałet7.099,20
 - - - Podroby:  
0207 26 99 0- - - - Pozostałet7.691,98
0207 27- - Kawałki i podroby, mrożone:  
 - - - Kawałki:  
0207 27 10 0- - - - Bez kościt11.710,13
 - - - - Z kośćmi:  
0207 27 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartkit11.990,55
0207 27 30 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcamit3.620,59
0207 27 40 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         włącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
t2.868,08
0207 27 50 0- - - - - Piersi i ich kawałkit9.938,88
 - - - - - Nogi i ich kawałki:  
0207 27 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałkit3.943,61
0207 27 70 0- - - - - - Pozostałet6.130,16
0207 27 80 0- - - - - Pozostałet8.281,22
 - - - Podroby:  
0207 27 99 0- - - - Pozostałet4.660,62
 - Z kaczek, gęsi i perliczek:  
0207 32
- - Niecięte na kawałki, świeże lub
   chłodzone:
  
 - - - Kaczki:  
0207 32 11 0
- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale
       niewypatroszone, z głowami i
       łapami, znane jako "kaczki 85%"
t5.636,76
0207 32 15 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów
       i łap, ale z szyjami, sercami,
       wątrobami i żołądkami, znane jako
       "kaczki 70%"
t6.570,31
0207 32 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów
       i łap oraz bez szyj, serc, wątrób
       i żołądków, znane jako "kaczki
       63%" lub inaczej prezentowane
t6.158,56
 - - - Gęsi:  
0207 32 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi,
       niewypatroszone z głowami i
       łapami, znane jako "gęsi 82%"
t7.351,22
0207 32 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów
       i łap, z sercami i żołądkami lub
       bez serc i żołądków, znane jako
       "gęsi 75%" lub inaczej
       prezentowane
t9.133,12
0207 32 90 0- - - Perliczkit6.147,91
0207 33- - Niecięte na kawałki, mrożone:  
 - - - Kaczki:  
0207 33 11 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów
       i łap, ale z szyjami, sercami,
       wątrobami i żołądkami, znane jako
       "kaczki 70%"
t6.037,87
0207 33 19 0
- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów
       i łap oraz bez szyj, serc, wątrób
       i żołądków, znane jako "kaczki
       63%" lub inaczej prezentowane
t5.959,78
 - - - Gęsi:  
0207 33 51 0
- - - - Oskubane, bez krwi,
       niewypatroszone z głowami i
       łapami, znane jako "gęsi 82%"
t7.099,20
0207 33 59 0
- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów
       i łap, z sercami i żołądkami lub
       bez serc i żołądków, znane jako
       "gęsi 75%" lub inaczej
       prezentowane
t8.810,11
0207 33 90 0- - - Perliczkit7.258,93
0207 35- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:  
 - - - Kawałki:  
 - - - - Bez kości:  
0207 35 11 0- - - - - Z gęsit15.451,41
0207 35 15 0- - - - - Z kaczek i perliczekt15.021,91
 - - - - Z kośćmi:  
 - - - - - Połówki lub ćwiartki:  
0207 35 21 0- - - - - - Z kaczekt3.549,60
0207 35 23 0- - - - - - Z gęsit4.731,62
0207 35 25 0- - - - - - Z perliczekt6.761,99
0207 35 31 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcamit3.549,60
0207 35 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         włącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
t2.779,34
 - - - - - Piersi i ich kawałki:  
0207 35 51 0- - - - - - Z gęsit16.448,85
0207 35 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczekt11.781,12
 - - - - - Nogi i ich kawałki:  
0207 35 61 0- - - - - - Z gęsit10.993,11
0207 35 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczekt5.828,44
0207 35 71 0- - - - - Tusze gęsie i kaczet8.323,81
0207 35 79 0- - - - - Pozostałet17.748,00
 - - - Podroby:  
0207 35 99 0- - - - Pozostałet5.792,95
0207 36- - Pozostałe, mrożone:  
 - - - Kawałki:  
 - - - - Bez kości:  
0207 36 11 0- - - - - Z gęsit16.516,29
0207 36 15 0- - - - - Z kaczek i perliczekt12.583,33
 - - - - Z kośćmi:  
 - - - - - Połówki lub ćwiartki:  
0207 36 21 0- - - - - - Z kaczekt3.549,60
0207 36 23 0- - - - - - Z gęsit4.731,62
0207 36 25 0- - - - - - Z perliczekt7.986,60
0207 36 31 0- - - - - Całe skrzydła, nawet z końcamit3.826,47
0207 36 41 0
- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety
         włącznie z szyjami, kupry i
         końce skrzydeł
t2.878,73
 - - - - - Piersi i ich kawałki:  
0207 36 51 0- - - - - - Z gęsit15.348,47
0207 36 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczekt10.943,42
 - - - - - Nogi i ich kawałki:  
0207 36 61 0- - - - - - Z gęsit10.993,11
0207 36 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczekt5.892,34
0207 36 71 0- - - - - Tusze gęsie i kaczet8.323,81
0207 36 79 0- - - - - Pozostałet17.748,00
 - - - Podroby:  
0207 36 90 0- - - - Pozostałet5.792,95
0401Mleko i śmietana, niezagęszczone ani niezawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:  
0401 10
- O zawartości tłuszczu w masie
 nieprzekraczającej 1%:
  
0401 10 10 0
- - W bezpośrednim opakowaniu o
   zawartości netto nieprzekraczającej 2
   litrów
t1.331,10
0401 10 90 0- - Pozostałet915,80
0401 20
- O zawartości tłuszczu w masie
 przekraczającej 1%, ale
 nieprzekraczającej 6%:
  
 - - Nieprzekraczającej 3%:  
0401 20 11 0
- - - W bezpośrednim opakowaniu o
     zawartości netto nieprzekraczającej
     2 litrów
t1.458,89
0401 20 19 0- - - Pozostałet667,32
 - - Przekraczającej 3%:  
0401 20 91 0
- - - W bezpośrednim opakowaniu o
     zawartości netto nieprzekraczającej
     2 litrów
t1.732,20
0401 20 99 0- - - Pozostałet706,37
0401 30
- O zawartości tłuszczu w masie
 przekraczającej 6%:
  
 - - Nieprzekraczającej 21%:  
0401 30 11 0
- - - W bezpośrednim opakowaniu o
     zawartości netto nieprzekraczającej
     2 litrów
t10.648,80
0401 30 19 0- - - Pozostałet8.874,00
 
- - Przekraczającej 21%, ale
   nieprzekraczającej 45%:
  
0401 30 31 0
- - - W bezpośrednim opakowaniu o
     zawartości netto nieprzekraczającej
     2 litrów
t8.281,22
0401 30 39 0- - - Pozostałet8.224,42
 - - Przekraczającej 45%:  
0401 30 99 0- - - Pozostałet3.549,60
0402Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego:  
0402 10
- W proszku, granulkach lub w innej
 stałej postaci, o zawartości tłuszczu w
 masie nieprzekraczającej 1,5%:
  
 
- - Niezawierające dodatku cukru ani
   innego środka słodzącego:
  
0402 10 11 0
- - - W bezpośrednim opakowaniu o
     zawartości netto nieprzekraczającej
     2,5 kg
t4.685,47
0402 10 19 0- - - Pozostałet2.506,02
 - - Pozostałe:  
0402 10 91 0
- - - W bezpośrednim opakowaniu o
     zawartości netto nieprzekraczającej
     2,5 kg
t3.034,91
0402 10 99 0- - - Pozostałet5.917,18
 
- W proszku, granulkach lub w innej
 stałej postaci, o zawartości tłuszczu w
 masie przekraczającej 1,5%:
  
0402 21
- - Niezawierające dodatku cukru ani
   innego środka słodzącego:
  
 
- - - O zawartości tłuszczu w masie
     nieprzekraczającej 27%:
  
0402 21 11
- - - - W bezpośrednim opakowaniu o
       zawartości netto
       nieprzekraczającej 2,5 kg:
  
0402 21 11 1- - - - - Dla niemowlątt5.210,81
0402 21 11 9- - - - - Pozostałet5.210,81
 
- - - O zawartości tłuszczu w masie
     przekraczającej 27%:
  
0402 21 91
- - - - W bezpośrednim opakowaniu o
       zawartości netto
       nieprzekraczającej 2,5 kg:
  
0402 21 91 1- - - - - Dla niemowlątt6.588,06
0402 21 91 9- - - - - Pozostałet6.588,06
0402 21 99- - - - Pozostałe:  
0402 21 99 1- - - - - Dla niemowlątt5.267,61
0402 21 99 9- - - - - Pozostałet5.267,61
0402 29- - Pozostałe:  
 
- - - O zawartości tłuszczu w masie
     nieprzekraczającej 27%:
  
0402 29 11 0
- - - - Mleko specjalne dla niemowląt, w
       hermetycznie zamkniętych
       pojemnikach, o zawartości netto
       nieprzekraczającej 500 g i o
       zawartości tłuszczu w masie
       przekraczającej 10%
t14.212,60
 - - - - Pozostałe:  
0402 29 15 0
- - - - - W bezpośrednim opakowaniu o
         zawartości netto
         nieprzekraczającej 2,5 kg
t3.017,16
 - Pozostałe:  
0402 91
- - Niezawierające dodatku cukru ani
   innego środka słodzącego:
  
 
- - - O zawartości tłuszczu w masie
     przekraczającej 10%, ale
     nieprzekraczającej 45%:
  
0402 91 59 0- - - - Pozostałet5.012,04
 
- - - O zawartości tłuszczu w masie
     przekraczającej 45%:
  
0402 91 91 0
- - - - W bezpośrednim opakowaniu o
       zawartości netto
       nieprzekraczającej 2,5 kg
t3.549,60
0402 91 99 0- - - - Pozostałet2.662,20
0402 99- - Pozostałe:  
 
- - - O zawartości tłuszczu w masie
     nieprzekraczającej 9,5%:
  
0402 99 11 0
- - - - W bezpośrednim opakowaniu o
       zawartości netto
       nieprzekraczającej 2,5 kg
t2.953,27
 
- - - O zawartości tłuszczu w masie
     przekraczającej 9,5%, ale
     nieprzekraczającej 45%:
  
0402 99 31 0
- - - - W bezpośrednim opakowaniu o
       zawartości netto
       nieprzekraczającej 2,5 kg
t14.198,40
0403Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana kwaśna, jogurt, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone lub zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego lub aromatycznego, lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao:  
0403 10- Jogurt:  
 
- - Niearomatyzowany ani niezawierający
   dodatku owoców, orzechów lub kakao:
  
 
- - - Niezawierający dodatku cukru ani
     innego środka słodzącego, o
     zawartości tłuszczu w masie:
  
0403 10 11 0- - - - Nieprzekraczającej 3%t4.149,48
0403 10 13 0
- - - - Przekraczającej 3%, ale
       nieprzekraczającej 6%
t6.034,32
0403 10 19 0- - - - Przekraczającej 6%t6.194,05
 
- - - Pozostały, o zawartości tłuszczu w
     masie:
  
0403 10 31 0- - - - Nieprzekraczającej 3%t3.311,78
0403 10 33 0
- - - - Przekraczającej 3%, ale
       nieprzekraczającej 6%
t3.226,59
0403 10 39 0- - - - Przekraczającej 6%t3.226,59
 
- - Aromatyzowany lub zawierający dodatek
   owoców, orzechów lub kakao:
  
 
- - - W proszku, granulkach lub w innej
     stałej postaci, o zawartości
     tłuszczu mlecznego w masie:
  
0403 10 51 0- - - - Nieprzekraczającej 1,5%t8.874,00
0403 10 53 0
- - - - Przekraczającej 1,5%, ale
       nieprzekraczającej 27%
t5.189,52
0403 10 59 0- - - - Przekraczającej 27%t12.423,60
 
- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu
     mlecznego w masie:
  
0403 10 91 0- - - - Nieprzekraczającej 3%t5.068,83
0403 10 93 0
- - - - Przekraczającej 3%, ale
       nieprzekraczającej 6%
t5.427,34
0403 10 99 0- - - - Przekraczającej 6%t4.969,44
0403 90- Pozostałe:  
 
- - Niearomatyzowane ani niezawierające
   dodatku owoców, orzechów lub kakao:
  
 
- - - W proszku, granulkach lub w innej
     stałej postaci:
  
 
- - - - Niezawierające dodatku cukru ani
       innego środka słodzącego, o
       zawartości tłuszczu w masie:
  
0403 90 11 0- - - - - Nieprzekraczającej 1,5%t2.218,50
0403 90 13 0
- - - - - Przekraczającej 1,5%, ale
         nieprzekraczającej 27%
t6.549,01
0403 90 19 0- - - - - Przekraczającej 27%t6.119,51
 
- - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu
       w masie:
  
0403 90 33 0
- - - - - Przekraczającej 1,5%, ale
         nieprzekraczającej 27%
t6.211,80
 - - - Pozostałe:  
 
- - - - Niezawierające dodatku cukru ani
       innego środka słodzącego, o
       zawartości tłuszczu w masie:
  
0403 90 51 0- - - - - Nieprzekraczającej 3%t5.917,18
0403 90 53 0
- - - - - Przekraczającej 3%, ale
         nieprzekraczającej 6%
t5.679,36
0403 90 59 0- - - - - Przekraczającej 6%t1.774,80
 
- - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu
       w masie:
  
0403 90 61 0- - - - - Nieprzekraczającej 3%t3.549,60
0403 90 63 0
- - - - - Przekraczającej 3%, ale
         nieprzekraczającej 6%
t3.549,60
0403 90 69 0- - - - - Przekraczającej 6%t3.549,60
 
- - Aromatyzowane lub zawierające dodatek
   owoców, orzechów lub kakao:
  
 
- - - W proszku, granulkach lub innej
     stałej postaci, o zawartości
     tłuszczu mlecznego w masie:
  
0403 90 71 0- - - - Nieprzekraczającej 1,5%t20.410,20
0403 90 73 0
- - - - Przekraczającej 1,5%, ale
       nieprzekraczającej 27%
t8.199,58
 
- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu
     mlecznego w masie:
  
0403 90 91 0- - - - Nieprzekraczającej 3%t4.859,40
0403 90 93 0
- - - - Przekraczającej 3%, ale
       nieprzekraczającej 6%
t4.575,43
0403 90 99 0- - - - Przekraczającej 6%t4.916,20
0405Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; produkty mleczarskie do smarowania:  
0405 10- Masło:  
 
- - O zawartości tłuszczu w masie
   nieprzekraczającej 85%:
  
 - - - Masło naturalne:  
0405 10 11 0
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto
       nieprzekraczającej 1 kg
t8.813,66
0405 10 19 0- - - - Pozostałet8.813,66
0405 10 30 0- - - Masło odtwarzanet8.813,66
0405 10 50 0- - - Masło z serwatkit8.813,66
0405 10 90 0- - Pozostałet8.813,66
0405 20- Produkty mleczarskie do smarowania:  
0405 20 10 0
- - O zawartości tłuszczu w masie 39% i
   więcej, ale mniej niż 60%
t6.591,61
0405 20 30 0
- - O zawartości tłuszczu w masie 60% i
   więcej, ale nieprzekraczjącej 75%
t6.591,61
0405 20 90 0
- - O zawartości tłuszczu w masie
   większej niż 75%, ale mniejszej niż
   80%
t6.591,61
0405 90- Pozostałe:  
0405 90 10 0
- - O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i
   więcej oraz o zawartości wody w masie
   nieprzekraczającej 0,5%
t6.591,61
0405 90 90 0- - Pozostałet6.591,61
0407 00Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane:  
 - Drobiu:mln 
0407 00 30 0- - Pozostałesztuk96.868,58
0408Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego:  
 - Żółtka jaj:  
0408 11- - Suszone:  
0408 11 80 0- - - Pozostałet12.185,78
0408 19- - Pozostałe:  
 - - - Pozostałe:  
0408 19 81 0- - - - Ciekłet2.470,52
0408 19 89 0- - - - Pozostałe, włącznie z mrożonymit3.972,00
 - Pozostałe:  
0408 91- - Suszone:  
0408 91 80 0- - - Pozostałet9.633,61
0408 99- - Pozostałe:  
0408 99 80 0- - - Pozostałet2.119,11
0409 00 00 0Miód naturalnyt3.137,85
0603Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane:  
0603 10- Świeże:  
0603 10 10- - Róże:  
0603 10 10 1- - - Od 1 czerwca do 31 październikaszt.0,36
0603 10 10 9- - - Od 1 listopada do 31 majaszt.0,60
0603 10 50- - Chryzantemy:  
0603 10 50 1- - - Od 1 czerwca do 31 październikaszt.0,60
0603 10 50 9- - - Od 1 listopada do 31 majaszt.0,89
0702 00 00Pomidory, świeże lub chłodzone:  
0702 00 00 1- Od 1 stycznia do 31 marcat2.449,22
0702 00 00 2- Od 1 do 30 kwietniat2.449,22
0702 00 00 3- Od 1 do 14 majat2.449,22
0702 00 00 5- Od 15 do 31 majat2.143,96
0702 00 00 7- Od 1 czerwca do 30 wrześniat2.143,96
0702 00 00 8- Od 1 do 31 październikat2.143,96
0702 00 00 9- Od 1 listopada do 31 grudniat2.143,96
0707 00Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone:  
0707 00 05- Ogórki:  
0707 00 05 1- - Od 1 stycznia do końca lutegot2.420,83
0707 00 05 3- - Od 1 marca do 30 kwietniat2.420,83
0707 00 05 5- - Od 1 do 15 majat2.420,83
0707 00 05 6- - Od 16 maja do 30 wrześniat1.029,38
0707 00 05 7- - Od 1 do 31 październikat1.029,38
0707 00 05 8- - Od 1 do 10 listopadat2.420,83
0707 00 05 9- - Od 11 listopada do 31 grudniat2.420,83
0712Warzywa suszone, całe, cięte w kawałki, w plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nieprzetworzone:  
0712 90- Inne warzywa; mieszanki warzyw:  
 
- - Kukurydza cukrowa (Zea mays var.
   saccharata ):
  
0712 90 19 0- - - Pozostałet13.392,64
0808Jabłka, gruszki i pigwy, świeże:  
0808 10- Jabłka:  
 - - Pozostałe:  
0808 10 20- - - Odmiany Golden Delicious:  
0808 10 20 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marcat1.803,20
0808 10 20 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwcat2.104,91
0808 10 20 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudniat1.774,80
0808 10 50- - - Odmiany Granny Smith:  
0808 10 50 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marcat1.803,20
0808 10 50 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwcat2.104,91
0808 10 50 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudniat1.774,80
0808 10 90- - - Pozostałe:  
0808 10 90 1- - - - Od 1 stycznia do 31 marcat2.104,91
0808 10 90 3- - - - Od 1 kwietnia do 30 czerwcat2.104,91
0808 10 90 7- - - - Od 1 sierpnia do 31 grudniat1.774,80
0809Morele, wiśnie, brzoskwinie (włącznie z nektarynami), śliwki i owoce tarniny, świeże:  
0809 20- Wiśnie i czereśnie:  
0809 20 05- - Wiśnie (Prunus cerasus ):  
0809 20 05 1- - - Od 1 stycznia do 31 majat2.545,06
0809 20 05 5- - - Od 1 czerwca do 15 lipcat2.222,05
0809 20 05 9- - - Od 16 lipca do 31 grudniat2.545,06
0809 20 95 0- - Pozostałet2.545,06
0809 40- Śliwki i owoce tarniny:  
0809 40 05- - Śliwki:  
0809 40 05 5- - - Od 1 lipca do 30 wrześniat1.416,29
1001Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin):  
1001 90- Pozostałe:  
 
- - Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna
   i mieszanka żyta z pszenicą (meslin):
  
1001 90 91
- - - Ziarno pszenicy zwyczajnej i
     mieszanki żyta z pszenicą (meslin):
  
1001 90 91 1- - - - Ziarno pszenicy zwyczajnejt525,34
1002 00 00 0Żytot450,80
1003 00Jęczmień:  
1003 00 90 0- Pozostałyt394,01
1004 00 00 0Owiest521,79
1008Nasiona gryki, prosa i mozgi kanaryjskiej; pozostałe zboża:  
1008 10 00 0- Grykat709,92
1008 20 00 0- Prosot617,63
1008 90- Pozostałe zboża:  
1008 90 10 0- - Pszenżyto (Triticale)t2.218,50
1008 90 90 0- - Pozostałet3.279,83
1101 00Mąka pszenna i żytnio-pszenna:  
 - Mąka pszenna:  
1101 00 11 0- - Z pszenicy durumt1.380,79
1101 00 15 0- - Z pszenicy zwyczajnej i orkiszat1.380,79
1101 00 90 0- Mąka żytnio-pszennat1.380,79
1102Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:  
1102 10 00 0- Mąka żytniat4.259,52
1103Kasze, grysiki i granulki zbożowe:  
 - Kasze i grysiki:  
1103 11- - Z pszenicy:  
1103 11 10 0- - - Z pszenicy durumt1.189,12
1103 11 90 0- - - Z pszenicy zwyczajnej i orkiszat1.522,78
1103 13- - Z kukurydzy:  
1103 13 90 0- - - Pozostałet1.576,02
1103 19- - Z pozostałych zbóż:  
1103 19 40 0- - - Z owsat546,64
1103 19 50 0- - - Z ryżut1.174,92
1103 19 90 0- - - Pozostałet3.428,91
1103 20- Granulki:  
1103 20 30 0- - Z owsat1.774,80
1103 20 40 0- - Z kukurydzyt954,84
1103 20 60 0- - Z pszenicyt8.874,00
1103 20 90 0- - Pozostałet13.016,38
1105Mąka, mączka, proszek, płatki i granulki ziemniaczane:  
1105 10 00 0- Mąka, mączka i proszekt2.108,46
1107Słód, nawet palony:  
1107 10- Niepalony:  
 - - Pozostałe:  
1107 10 99 0- - - Pozostałet795,11
1108Skrobie; inulina:  
 - Skrobie:  
1108 12 00 0- - Skrobia kukurydzianat1.927,43
1108 13 00 0- - Skrobia ziemniaczanat979,69
1210Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina:  
1210 10 00 0
- Szyszki chmielowe, niemielone,
 niesproszkowane ani nie w formie
 granulek
t422,40
1517Margaryna; jadalne mieszaniny lub wyroby z tłuszczów lub olejów zwierzęcych, lub roślinnych, lub z frakcji różnych tłuszczów, lub olejów z niniejszego działu, inne niż jadalne tłuszcze lub oleje lub ich frakcje objęte pozycją 1516:  
1517 10
- Margaryna, z wyjątkiem margaryny
 płynnej:
  
1517 10 10 0
- - Zawierająca więcej niż 10%, ale nie
   więcej niż 15% masy tłuszczów z mleka
t26.334,48
1517 90- Pozostałe:  
1517 90 10 0
- - Zawierające więcej niż 10%, ale nie
   więcej niż 15% masy tłuszczów z mleka
t39.045,60
1601 00Kiełbasy i podobne produkty z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe oparte o te produkty:  
 - Pozostałe:  
1601 00 91 0
- - Kiełbasy, suche lub do smarowania,
   niegotowane
t17.623,76
1601 00 99 0- - Pozostałet10.655,90
1602Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew:  
 - Z wieprzowiny:  
1602 41- - Szynki i ich części:  
1602 41 10 0- - - Ze świń domowycht13.811,49
1602 42- - Łopatki i ich części:  
1602 42 10 0- - - Ze świń domowycht10.134,11
1602 49- - Pozostałe, włącznie z mieszankami:  
 - - - Ze świń domowych:  
 
- - - - Zawierające w masie 80% lub
       więcej mięsa lub dowolnego
       rodzaju podrobów, włącznie z
       tłuszczami dowolnego rodzaju i
       pochodzenia:
  
1602 49 11 0
- - - - - Schaby (bez karkowych) i ich
         części, włącznie z mieszankami
         schabów i szynek
t16.324,61
1602 49 13 0
- - - - - Karki i ich części, włącznie z
         mieszankami obojczyków i
         łopatek
t6.371,53
1602 49 19 0- - - - - Pozostałet6.229,55
1602 49 30 0
- - - - Zawierające w masie 40% lub
       więcej, ale mniej niż 80% mięsa
       lub dowolnego rodzaju podrobów,
       włącznie z tłuszczami dowolnego
       rodzaju i pochodzenia
t7.127,60
1602 49 50 0
- - - - Zawierające w masie mniej niż 40%
       mięsa lub dowolnego rodzaju
       podrobów, włącznie z tłuszczami
       dowolnego rodzaju i pochodzenia
t9.136,67
1602 50- Z wołowiny:  
1602 50 10 0
- - Niegotowane; mieszanki gotowanego
   mięsa lub podrobów z niegotowanym
   mięsem lub podrobami
t38.115,60
1602 90
- Pozostałe, włącznie z przetworami z
 krwi dowolnych zwierząt:
  
 - - Pozostałe:  
 - - - Pozostałe:  
1602 90 51 0
- - - - Zawierające mięso lub podroby
       ze świń domowych
t10.002,77
 - - - - Pozostałe:  
 
- - - - - Zawierające mięso wołowe lub
         podroby:
  
1602 90 61 0
- - - - - - Niegotowane; mieszanki
           gotowanego mięsa lub podrobów
           z niegotowanym mięsem lub
           podrobami
t47.564,64
1701Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:  
 
- Cukier surowy niezawierający dodatku
 środków aromatyzujących ani barwiących:
  
1701 12- - Cukier buraczany:  
1701 12 10 0- - - Do rafinacjit1.465,98
1701 12 90 0- - - Pozostałyt1.920,33
 - Pozostały:  
1701 99- - Pozostały:  
1701 99 10 0- - - Cukier białyt1.884,84
1702Pozostałe cukry, włącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód, nawet zmieszany z miodem naturalnym; karmel:  
1702 30
- Glukoza i syrop glukozowy
 niezawierające fruktozy lub zawierające
 w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy
 w masie:
  
1702 30 10 0- - Izoglukozat1.973,58
 - - Pozostałe:  
 
- - - Zawierające w stanie suchym 99% lub
     więcej glukozy w masie:
  
1702 30 51 0
- - - - W postaci białego, krystalicznego
       proszku, nawet scalonego
t2.133,31
1702 30 59 0- - - - Pozostałet2.523,77
 - - - Pozostałe:  
1702 30 91 0
- - - - W postaci białego, krystalicznego
       proszku, nawet scalonego
t7.965,30
1702 30 99 0- - - - Pozostałet1.767,70
1702 40
- Glukoza i syrop glukozowy, zawierające
 w masie, w stanie suchym, co najmniej
 20%, ale mniej niż 50% fruktozy, z
 wyłączeniem cukru inwertowanego:
  
1702 40 10 0- - Izoglukozat1.973,58
1702 40 90 0- - Pozostałet6.627,10
1702 60
- Pozostała fruktoza i syrop fruktozowy,
 zawierające w masie, w stanie suchym,
 powyżej 50% fruktozy, z wyłączeniem
 cukru inwertowanego:
  
1702 60 10 0- - Izoglukozat1.973,58
1702 60 80 0- - Syrop inulinowyt2.545,06
1702 60 95 0- - Pozostałet2.545,06
1702 90
- Pozostałe, włącznie z cukrem
 inwertowanym i innymi cukrami oraz
 mieszankami syropów cukrowych,
 zawierającymi w masie, w stanie suchym,
 50% fruktozy:
  
1702 90 30 0- - Izoglukozat10.091,51
1702 90 50 0
- - Maltodekstryna i syrop
   maltodekstrynowy
t4.813,26
2002Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego:  
2002 10- Pomidory, całe lub w kawałkach:  
2002 10 10 0- - Bez skórekt1.726,88
2002 10 90 0- - Pozostałet1.823,43
2002 90- Pozostałe:  
 
- - O zawartości suchej masy mniejszej
   niż 12%:
  
2002 90 19 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nieprzekraczającej
     1 kg
t2.024,69
 
- - O zawartości suchej masy nie
   mniejszej niż 12%, ale nie większej
   niż 30%:
  
2002 90 31
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto przekraczającej
     1 kg:
  
2002 90 31 1
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto przekraczającej
       1 kg, ale nieprzekraczającej
       199 kg
t3.044,85
2002 90 31 9
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto przekraczającej
       199 kg
t2.578,43
2002 90 39 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nieprzekraczającej
     1 kg
t3.629,47
 
- - O zawartości suchej masy większej niż
   30%:
  
2002 90 91
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto powyżej 1 kg:
  
2002 90 91 1
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto przekraczającej
       1 kg, ale nieprzekraczającej
       199 kg
t2.616,41
2002 90 91 9
- - - - W bezpośrednich opakowaniach o
       zawartości netto przekraczającej
       199 kg
t2.821,93
2002 90 99 0
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nieprzekraczającej
     1 kg
t2.821,93
2106Przetwory spożywcze gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:  
2106 90- Pozostałe:  
 
- - Aromatyzowane lub barwione syropy
   cukrowe:
  
2106 90 30 0- - - Syropy izoglukozowet10.375,48
 - - - Pozostałe:  
2106 90 55 0
- - - - Syrop glukozowy i z
       maltodekstryny
t5.189,52
2106 90 59 0- - - - Pozostałet7.322,82
2302Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane:  
2302 10- Kukurydziane:  
2302 10 10 0
- - O zawartości skrobi w masie
   nieprzekraczającej 35%
t173,93
2302 10 90 0- - Pozostałet482,75
2302 20- Ryżowe:  
2302 20 10 0
- - O zawartości skrobi w masie
   nieprzekraczającej 35%
t340,76
2302 20 90 0- - Pozostałet397,56
2302 30- Pszenne:  
2302 30 10 0
- - O zawartości skrobi w masie
   nieprzekraczającej 28%, których
   przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm
   nie przekracza 10% masy całości lub
   alternatywnie część, która przechodzi
   przez sito zawiera w masie 1,5% lub
   więcej popiołu w przeliczeniu na
   suchy produkt
t340,76
2302 30 90 0- - Pozostałet433,05
2302 40- Z innych zbóż:  
2302 40 10 0
- - O zawartości skrobi w masie
   nieprzekraczającej 28%, których
   przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm
   nie przekracza 10% masy całości lub
   alternatywnie część, która przechodzi
   przez sito zawiera w masie 1,5% lub
   więcej popiołu w przeliczeniu na
   suchy produkt
t376,26
2302 40 90 0- - Pozostałet465,00
2309Produkty używane do karmienia zwierząt:  
2309 10
- Karma dla psów lub kotów, przygotowana
 do sprzedaży detalicznej:
  
 
- - Zawierająca skrobię, glukozę, syrop
   glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z
   maltodekstryny, objęte podpozycjami
   od 1702 30 51 0 do 1702 30 99 0, 1702
   40 90 0, 1702 90 50 0 i 2106 90 55 0
   lub produkty mleczne:
  
 
- - - Zawierająca skrobię, glukozę, syrop
     glukozowy, maltodekstrynę lub syrop
     z maltodekstryny:
  
 
- - - - Niezawierająca skrobi lub
       zawierająca jej w masie 10% lub
       mniej:
  
2309 10 11 0
- - - - - Niezawierająca produktów
         mlecznych lub zawierająca ich w
         masie poniżej 10%
t7.322,82
2309 10 13 0
- - - - - Zawierająca w masie nie mniej
         niż 10%, ale mniej niż 50%
         produktów mlecznych
t11.213,19
2309 10 19 0
- - - - - Zawierająca w masie nie mniej
         niż 75% produktów mlecznych
t6.506,42
 
- - - - Zawierająca w masie więcej niż
       10%, ale nie więcej niż 30%
       skrobi:
  
2309 10 31 0
- - - - - Niezawierająca produktów
         mlecznych lub zawierająca ich w
         masie poniżej 10%
t5.775,20
2309 10 33 0
- - - - - Zawierająca w masie nie mniej
         niż 10%, ale mniej niż 50%
         produktów mlecznych
t6.257,94
2309 10 39 0
- - - - - Zawierająca w masie nie mniej
         niż 50% produktów mlecznych
t9.126,02
 
- - - - Zawierająca w masie powyżej 30%
       skrobi:
  
2309 10 51 0
- - - - - Niezawierająca produktów
         mlecznych lub zawierająca ich w
         masie mniej niż 10%
t3.475,06
2309 10 70 0
- - - Niezawierająca skrobi, glukozy,
     syropu glukozowego, maltodekstryny
     lub syropu z maltodekstryny, ale
     zawierająca produkty mleczne
t3.549,60
2309 90- Pozostałe:  
 - - Pozostałe:  
 
- - - Zawierające skrobię, glukozę, syrop
     glukozowy, maltodekstrynę lub syrop
     z maltodekstryny objęte
     podpozycjami od 1702 30 51 0 do
     1702 30 99 0, 1702 40 90 0, 1702 90
     50 0 i 2106 90 55 0 lub produkty
     mleczne:
  
 
- - - - Zawierające skrobię, glukozę,
       syrop glukozowy, maltodekstrynę
       lub syrop z maltodekstryny:
  
 
- - - - - Niezawierające skrobi lub
         zawierające jej w masie 10% lub
         mniej:
  
2309 90 31 0
- - - - - - Niezawierające produktów
           mlecznych lub zawierające ich
           w masie mniej niż 10%
t9.825,29
2309 90 33 0
- - - - - - Zawierające w masie nie mniej
           niż 10%, ale mniej niż 50%
           produktów mlecznych
t5.757,45
2309 90 35 0
- - - - - - Zawierające w masie nie mniej
           niż 50%, ale mniej niż 75%
           produktów mlecznych
t7.933,36
 
- - - - - Zawierające w masie więcej niż
         10%, ale nie więcej niż 30%
         skrobi:
  
2309 90 41 0
- - - - - - Niezawierające produktów
           mlecznych lub zawierające ich
           w masie mniej niż 10%
t7.212,79
2309 90 43 0
- - - - - - Zawierające w masie nie mniej
           niż 10%, ale mniej niż 50%
           produktów mlecznych
t5.846,19
 
- - - - - Zawierające w masie powyżej 30%
         skrobi:
  
2309 90 51 0
- - - - - - Niezawierające produktów
           mlecznych lub zawierające ich
           w masie mniej niż 10%
t6.243,75
2309 90 70 0
- - - - Niezawierające skrobi, glukozy,
       syropu glukozowego,
       maltodekstryny lub syropu z
       maltodekstryny, ale zawierające
       produkty mleczne
t6.939,47
3502Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% białek z serwatki), albuminiany i pozostałe pochodne albumin:  
 - Albumina jaja:  
3502 11- - Suszona:  
3502 11 90 0- - - Pozostałat4.184,98
3505Dekstryny i pozostałe skrobie modyfikowane (np. skrobie wstępnie żelatynizowane lub estryfikowane); kleje oparte na skrobiach, na dekstrynach lub pozostałych modyfikowanych skrobiach:  
3505 10- Dekstryny i inne modyfikowane skrobie:  
3505 10 10 0- - Dekstrynyt4.983,64
 - - Pozostałe modyfikowane skrobie:  
3505 10 90 0- - - Pozostałet4.184,98
3505 20- Kleje:  
3505 20 10 0
- - Zawierające w masie mniej niż 25%
   skrobi lub dekstryn, lub pozostałych
   modyfikowanych skrobi
t3.329,52
3505 20 30 0
- - Zawierające w masie 25% lub więcej,
   ale mniej niż 55% skrobi lub
   dekstryn, lub pozostałych
   modyfikowanych skrobi
t4.902,00
3505 20 50 0
- - Zawierające w masie 55% lub więcej,
   ale mniej niż 80% skrobi lub
   dekstryn, lub pozostałych
   modyfikowanych skrobi
t3.737,73
3505 20 90 0
- - Zawierające w masie 80% lub więcej
   skrobi lub dekstryn, lub pozostałych
   modyfikowanych skrobi
t3.489,26

Pozycje

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521, 522, 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552, 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576, 577, 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598, 599, 600, 601, 602, 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609, 610, 611, 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618, 619, 620, 621, 622, 623, 624, 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636, 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669, 670, 671, 672, 673, 674, 675, 676, 677, 678, 679, 680, 681, 682, 683, 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709, 710, 711, 712, 713, 714, 715, 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728, 729, 730, 731, 732, 733, 734, 735, 736, 737, 738, 739, 740, 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747, 748, 749, 750, 751, 752, 753, 754, 755, 756, 757, 758, 759, 760, 761, 762, 763, 764, 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784, 785, 786, 787, 788, 789, 790, 791, 792, 793, 794, 795, 796, 797, 798, 799, 800, 801, 802, 803, 804, 805, 806, 807, 808, 809, 810, 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821, 822, 823, 824, 825, 826, 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833, 834, 835, 836, 837, 838, 839, 840, 841, 842, 843, 844, 845, 846, 847, 848, 849, 850, 851, 852, 853, 854, 855, 856, 857, 858, 859, 860, 861, 862, 863, 864, 865, 866, 867, 868, 869, 870, 871, 872, 873, 874, 875, 876, 877, 878, 879, 880, 881, 882, 883, 884, 885, 886, 887, 888, 889, 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899, 900, 901, 902, 903, 904, 905, 906, 907, 908, 909, 910, 911, 912, 913, 914, 915, 916, 917, 918, 919, 920, 921, 922, 923, 924, 925, 926, 927, 928, 929, 930, 931, 932, 933, 934, 935, 936, 937, 938, 939, 940, 941, 942, 943, 944, 945, 946, 947, 948, 949, 950, 951, 952, 953, 954, 955, 956, 957, 958, 959, 960, 961, 962, 963, 964, 965, 966, 967, 968, 969, 970, 971, 972, 973, 974, 975, 976, 977, 978, 979, 980, 981, 982, 983, 984, 985, 986, 987, 988, 989, 990, 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1010, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1029, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1038, 1039, 1040, 1041, 1042, 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1048, 1049, 1050, 1051, 1052, 1053, 1054, 1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060, 1061, 1062, 1063, 1064, 1065, 1066, 1067, 1068, 1069, 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076, 1077, 1078, 1079, 1080, 1081, 1082, 1083, 1084, 1085, 1086, 1087, 1088, 1089, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094, 1095, 1096, 1097, 1098, 1099, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106, 1107, 1108, 1109, 1110, 1111, 1112, 1113, 1114, 1115, 1116, 1117, 1118, 1119, 1120, 1121, 1122, 1123, 1124, 1125, 1126, 1127, 1128, 1129, 1130, 1131, 1132, 1133, 1134, 1135, 1136, 1137, 1138, 1139, 1140, 1141, 1142, 1143, 1144, 1145, 1146, 1147, 1148, 1149, 1150, 1151, 1152, 1153, 1154, 1155, 1156, 1157, 1158, 1159, 1160, 1161, 1162, 1163, 1164, 1165, 1166, 1167, 1168, 1169, 1170, 1171, 1172, 1173, 1174, 1175, 1176, 1177, 1178, 1179, 1180, 1181, 1182, 1183, 1184, 1185, 1186, 1187, 1188, 1189, 1190, 1191, 1192, 1193, 1194, 1195, 1196, 1197, 1198, 1199, 1200, 1201, 1202, 1203, 1204, 1205, 1206, 1207, 1208, 1209, 1210, 1211, 1212, 1213, 1214, 1215, 1216, 1217, 1218, 1219, 1220, 1221, 1222, 1223, 1224, 1225, 1226, 1227, 1228, 1229, 1230, 1231, 1232, 1233, 1234, 1235, 1236, 1237, 1238, 1239, 1240, 1241, 1242, 1243, 1244, 1245, 1246, 1247, 1248, 1249, 1250, 1251, 1252, 1253, 1254, 1255, 1256, 1257, 1258, 1259, 1260, 1261, 1262, 1263, 1264, 1265, 1266, 1267, 1268, 1269, 1270, 1271, 1272, 1273, 1274, 1275, 1276, 1277, 1278, 1279, 1280, 1281, 1282, 1283, 1284, 1285, 1286, 1287, 1288, 1289, 1290, 1291, 1292, 1293, 1294, 1295, 1296, 1297, 1298, 1299, 1300, 1301, 1302, 1303, 1304, 1305, 1306, 1307, 1308, 1309, 1310, 1311, 1312, 1313, 1314, 1315, 1316, 1317, 1318, 1319, 1320, 1321, 1322, 1323, 1324, 1325, 1326, 1327, 1328, 1329, 1330, 1331, 1332, 1333, 1334, 1335, 1336, 1337, 1338, 1339, 1340, 1341, 1342, 1343, 1344, 1345, 1346, 1347, 1348, 1349, 1350, 1351, 1352, 1353, 1354, 1355, 1356, 1357, 1358, 1359, 1360, 1361, 1362, 1363, 1364, 1365, 1366, 1367, 1368, 1369, 1370, 1371, 1372, 1373, 1374, 1375, 1376, 1377, 1378, 1379, 1380, 1381, 1382, 1383, 1384, 1385, 1386, 1387, 1388, 1389, 1390, 1391, 1392, 1393, 1394, 1395, 1396, 1397, 1398, 1399, 1400, 1401, 1402, 1403, 1404, 1405, 1406, 1407, 1408, 1409, 1410, 1411, 1412, 1413, 1414, 1415, 1416, 1417, 1418, 1419, 1420, 1421, 1422, 1423, 1424, 1425, 1426, 1427, 1428, 1429, 1430, 1431, 1432, 1433, 1434, 1435, 1436, 1437, 1438, 1439, 1440, 1441, 1442, 1443, 1444, 1445, 1446, 1447, 1448, 1449, 1450, 1451, 1452, 1453, 1454, 1455, 1456, 1457, 1458, 1459, 1460, 1461, 1462, 1463, 1464, 1465, 1466, 1467, 1468, 1469, 1470, 1471, 1472, 1473, 1474, 1475, 1476, 1477, 1478, 1479, 1480, 1481, 1482, 1483, 1484, 1485, 1486, 1487, 1488, 1489, 1490, 1491, 1492, 1493, 1494, 1495, 1496, 1497, 1498, 1499, 1500, 1501, 1502, 1503, 1504, 1505, 1506, 1507, 1508, 1509, 1510, 1511, 1512, 1513, 1514, 1515, 1516, 1517, 1518, 1519, 1520, 1521, 1522, 1523, 1524, 1525, 1526, 1527, 1528, 1529, 1530, 1531, 1532, 1533, 1534, 1535, 1536, 1537, 1538, 1539, 1540, 1541, 1542, 1543, 1544, 1545, 1546, 1547, 1548, 1549, 1550, 1551, 1552, 1553, 1554, 1555, 1556, 1557, 1558, 1559, 1560, 1561, 1562, 1563, 1564, 1565, 1566, 1567, 1568, 1569, 1570, 1571, 1572, 1573, 1574, 1575, 1576, 1577, 1578, 1579, 1580, 1581, 1582, 1583, 1584, 1585, 1586, 1587, 1588, 1589, 1590, 1591, 1592, 1593, 1594, 1595, 1596, 1597, 1598, 1599, 1600, 1601, 1602, 1603, 1604, 1605, 1606, 1607, 1608, 1609, 1610, 1611, 1612, 1613, 1614, 1615, 1616, 1617, 1618, 1619, 1620, 1621, 1622, 1623, 1624, 1625, 1626, 1627, 1628, 1629, 1630, 1631, 1632, 1633, 1634, 1635, 1636, 1637, 1638, 1639, 1640, 1641, 1642, 1643, 1644, 1645, 1646, 1647, 1648, 1649, 1650, 1651, 1652, 1653, 1654, 1655, 1656, 1657, 1658, 1659, 1660, 1661, 1662, 1663, 1664, 1665, 1666, 1667, 1668, 1669, 1670, 1671, 1672, 1673, 1674, 1675, 1676, 1677, 1678, 1679, 1680, 1681, 1682, 1683, 1684, 1685, 1686, 1687, 1688, 1689, 1690, 1691, 1692, 1693, 1694, 1695, 1696, 1697, 1698, 1699, 1700, 1701, 1702, 1703, 1704, 1705, 1706, 1707, 1708, 1709, 1710, 1711, 1712, 1713, 1714, 1715, 1716, 1717, 1718, 1719, 1720, 1721, 1722, 1723, 1724, 1725, 1726, 1727, 1728, 1729, 1730, 1731, 1732, 1733, 1734, 1735, 1736, 1737, 1738, 1739, 1740, 1741, 1742, 1743, 1744, 1745, 1746, 1747, 1748, 1749, 1750, 1751, 1752, 1753, 1754, 1755, 1756, 1757, 1758, 1759, 1760, 1761, 1762, 1763, 1764, 1765, 1766, 1767, 1768, 1769, 1770, 1771, 1772, 1773, 1774, 1775, 1776, 1777, 1778, 1779, 1780, 1781, 1782, 1783, 1784, 1785, 1786, 1787, 1788, 1789, 1790, 1791, 1792, 1793, 1794, 1795, 1796, 1797, 1798, 1799, 1800, 1801, 1802, 1803, 1804, 1805, 1806, 1807, 1808, 1809, 1810, 1811, 1812, 1813, 1814, 1815, 1816, 1817, 1818, 1819, 1820, 1821, 1822, 1823, 1824, 1825, 1826, 1827, 1828, 1829, 1830, 1831, 1832, 1833, 1834, 1835, 1836, 1837, 1838, 1839, 1840, 1841, 1842, 1843, 1844, 1845, 1846, 1847, 1848, 1849, 1850, 1851, 1852, 1853, 1854, 1855, 1856, 1857, 1858, 1859, 1860, 1861, 1862, 1863, 1864, 1865, 1866, 1867, 1868, 1869, 1870, 1871, 1872, 1873, 1874, 1875, 1876, 1877, 1878, 1879, 1880, 1881, 1882, 1883, 1884, 1885, 1886, 1887, 1888, 1889, 1890, 1891, 1892, 1893, 1894, 1895, 1896, 1897, 1898, 1899, 1900, 1901, 1902, 1903, 1904, 1905, 1906, 1907, 1908, 1909, 1910, 1911, 1912, 1913, 1914, 1915, 1916, 1917, 1918, 1919, 1920, 1921, 1922, 1923, 1924, 1925, 1926, 1927, 1928, 1929, 1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1936, 1937, 1938, 1939, 1940, 1941, 1942, 1943, 1944, 1945, 1946, 1947, 1948, 1949, 1950, 1951, 1952, 1953, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1969, 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026, 2027, 2028, 2029, 2030, 2031, 2032, 2033, 2034, 2035, 2036, 2037, 2038, 2039, 2040, 2041, 2042, 2043, 2044, 2045, 2046, 2047, 2048, 2049, 2050, 2051, 2052, 2053, 2054, 2055, 2056, 2057, 2058, 2059, 2060, 2061, 2062, 2063, 2064, 2065, 2066, 2067, 2068, 2069, 2070, 2071, 2072, 2073, 2074, 2075, 2076, 2077, 2078, 2079, 2080, 2081, 2082, 2083, 2084, 2085, 2086, 2087, 2088, 2089, 2090, 2091, 2092, 2093, 2094, 2095, 2096, 2097, 2098

Polecamy

Poszukując najlepszego prawnika na dolnym śląsku pamiętajmy że tylko prawnik Wrocław oferuje najtańsze usługi prawnicze w tej części kraju. Planujesz remont? Poszukujesz projektanta domu? Najlepsi fachowcy pomogą Ci w każdej pracy budowlanej – kwiaty na telefon Wrocław – najtaniej zakupisz w kwiaciarni Margarita we Wrocławiu przy ul. Orląt Lwowskich. Kiedy zdaży Ci się stłuczka lub kiedy Twój samochód odmówi Ci posłuszeństwa - znajdź najlepszą firmę holowniczą dzięki serwisowi o tematyce "pomoc drogowa". Polecamy równierz.
Wszelkie prawa zastrzeżone, © ZnanyPrawnik 2024
Dodaj do ulubionych Mapa strony Polityka prywatności Regulamin Reklama Współpraca Kontakt