Dziennik Ustaw 1999 Nr 107 poz. 1222 - Ustanowienie kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Tureckiej


ROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW

z dnia 21 grudnia 1999 r.

w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Tureckiej.

(Dz. U. z dnia 27 grudnia 1999 r.)


Na podstawie art. 14 § 3 pkt 2 i § 4 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. - Kodeks celny (Dz. U. Nr 23, poz. 117, Nr 64, poz. 407, Nr 121, poz. 770, Nr 157, poz. 1026 i Nr 160, poz. 1084, z 1998 r. Nr 106, poz. 668 i Nr 160, poz. 1063 oraz z 1999 r. Nr 40, poz. 402 i Nr 72, poz. 802) zarządza się, co następuje:


§ 1. Do dnia 31 grudnia 2000 r. ustanawia się kontyngenty taryfowe ilościowe na przywóz towarów pochodzących z Republiki Tureckiej, wymienionych w załączniku do rozporządzenia, dla których ustanawia się obniżone stawki celne w wysokości określonej w tym załączniku.

§ 2. Obniżone stawki celne, o których mowa w § 1, stosuje się po udokumentowaniu pochodzenia towarów, zgodnie z wymogami określonymi odrębnie.

§ 3. W zakresie uregulowanym w § 1 nie stosuje się stawek celnych określonych w Taryfie celnej stanowiącej załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 21 grudnia 1999 r. w sprawie ustanowienia Taryfy celnej (Dz. U. Nr 107, poz. 1217).

§ 4. 1. Rozdysponowanie kontyngentów, o których mowa w § 1, polega na wydaniu pozwoleń na podstawie kompletnych wniosków rozpatrywanych zgodnie z kolejnością ich złożenia.
2. Pozwolenia na przywóz, udzielane na podstawie jednego wniosku, w przypadku pozycji towarowej 2009 - mogą dotyczyć przywozu nie więcej niż 100 ton łącznie dla wszystkich podpozycji towarowych określonych 9-cyfrowym kodem PCN, objętych tą pozycją.

§ 5. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 kwietnia 2000 r.

ZAŁĄCZNIK

WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI TURECKIEJ
 
Kod PCNWyszczególnienieObniżona stawka celnaIlość
1234
0406Sery i twarogi: 300 t
0406 90- Pozostałe sery:  
 - - Pozostałe:  
0406 90 29 0- - - Kashkaval25 
 - - - Feta:  
0406 90 31 0
- - - - Z mleka owiec albo mleka bawołów
       w pojemnikach zawierających solankę
       albo w butelkach z owczej lub
       koziej skóry
25 
0406 90 33 0- - - - Pozostałe25 
 - - - Pozostałe:  
0406 90 50 0
- - - - Ser z mleka owiec albo mleka
       bawołów w pojemnikach zawierających
       solankę albo w butelkach z owczej
       lub koziej skóry
  
ex 0406 90 50 0Ser tulum25 
 - - - - Pozostałe:  
 
- - - - - O zawartości tłuszczu w masie
         nie przekraczającej 40%, o
         zawartości masy wody w substancji
         beztłuszczowej:
  
 
- - - - - - Powyżej 47%, ale nie
           przekraczającej 72%:
  
 
- - - - - - - Pozostałe sery, o zawartości
             wody w masie serowej
             beztłuszczowej:
  
0406 90 86 0
- - - - - - - - Powyżej 47%, ale nie
               przekraczającej 52%
  
ex 0406 90 86 0Ser tulum peyniri25 
0406 90 87 0
- - - - - - - - Powyżej 52%, ale nie
               przekraczającej 62%
  
ex 0406 90 87 0Ser typu tulum peyniri25 
0406 90 88 0
- - - - - - - - Powyżej 62%, ale nie
               przekraczającej 72%
  
ex 0406 90 88 0Ser typu tulum peyniri25 
0702 00 00Pomidory, świeże lub chłodzone:  
0702 00 00 9- Od 1 listopada do 31 grudnia10250 t
0703Cebula, szalotka, czosnek, pory oraz inne warzywa cebulowe świeże lub chłodzone: 
1.000 t
(łącznie z poz. 0709)
0703 90 00 0- Pory i inne warzywa cebulowe  
ex 0703 90 00 0Pory świeże lub chłodzone12,5 
0707 00Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone:  
0707 00 05- Ogórki: 200 t
0707 00 05 1- - Od 1 stycznia do końca lutego10 
0707 00 05 8- - Od 1 do 10 listopada10 
0707 00 05 9- - Od 11 listopada do 31 grudnia10 
0709Inne warzywa, świeże lub chłodzone: 
1.000 t
(łącznie z poz. 0703)
0709 60
- Owoce z rodzaju Capsicum lub z rodzaju
 Pimenta:
  
0709 60 10 0- - Słodka papryka4,5 
 - - Pozostałe:  
0709 60 91 0
- - - Z rodzaju Capsicum do produkcji
     pieprzu tureckiego lub barwników
     oleożywicznych Capsicum
4,5 
0709 60 95 0
- - - Do przemysłowej produkcji olejków
     eterycznych lub żywicznych
4,5 
0709 60 99 0- - - Pozostałe4,5 
0709 90- Pozostałe:  
0709 90 40 0- - Kapary4,5 
0709 90 70 0- - Cukinia4,5 
0710Warzywa (niegotowane lub gotowane na parze albo w wodzie), mrożone:  
0710 80- Pozostałe warzywa:  
0710 80 10 0- - Oliwki12,5500 t
0711Warzywa zakonserwowane tymczasowo (na przykład w gazowym dwutlenku siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących), ale nie nadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia: 500 t
0711 20- Oliwki:  
0711 20 10 0- - Do celów innych niż produkcja oliwy7,5 
0711 30 00 0- Kapary7,5 
0813Owoce suszone, inne niż z pozycji od nr 0801 do 0806; mieszanki orzechów lub suszonych owoców objętych niniejszym działem: 700 t
0813 10 00 0- Morele0 
0813 20 00 0- Śliwki0 
0813 40- Pozostałe owoce:  
0813 40 10 0- - Brzoskwinie łącznie z nektarynami0 
0813 40 30 0- - Gruszki0 
0813 40 50 0- - Papaje0 
0813 40 60 0- - Tamaryndy0 
0813 40 70 0
- - Owoce nerkowca, liczi (śliwki
   chińskie), owoce kanawalii, owoce
   sączyńca, męczennicy, oskomianu
   (carambola) i pitahaya
0 
0813 40 95 0- - Pozostałe0 
0813 50
- Mieszanki orzechów lub suszonych owoców
 objętych niniejszym działem:
  
 
- - Mieszanki z suszonych owoców innych niż
   z pozycji od nr 0801 do 0806:
  
 - - - Nie zawierające suszonych śliwek:  
0813 50 12 0
- - - - Z owoców papaya, tamaryndy,
       nerkowca, liczi (śliwki chińskie),
       owoców kanawalii, owoców sączyńca,
       męczennicy, oskomianu (carambola)
       i pitahaya
0 
0813 50 15 0- - - - Pozostałe0 
0813 50 19 0- - - Zawierające suszone śliwki0 
 
- - Mieszanki wyłącznie z suszonych
   orzechów z pozycji nr 0801 i 0802:
  
0813 50 31 0- - - Z orzechów tropikalnych0 
0813 50 39 0- - - Pozostałe0 
 - - Pozostałe mieszanki:  
0813 50 91 0
- - - Nie zawierające suszonych śliwek lub
     fig
0 
0813 50 99 0- - - Pozostałe0 
0902Herbata, nawet aromatyzowana: 2.000 t
0902 10 00 0
- Herbata zielona (nie fermentowana) w
 bezpośrednim opakowaniu o zawartości
 nie przekraczającej 3 kg
7,5 
0902 20 00 0- Inna herbata zielona (nie fermentowana)7,5 
0902 30 00 0
- Herbata czarna (fermentowana) i herbata
 częściowo fermentowana, w bezpośrednim
 opakowaniu o zawartości nie
 przekraczającej 3 kg
7,5 
0902 40 00 0
- Pozostała herbata czarna (fermentowana) i
 inna herbata częściowo fermentowana
7,5 
0910Imbir, szafran, kurkuma, tymianek, liście laurowe, curry i inne przyprawy korzenne: 50 t
0910 40- Tymianek; liście laurowe:  
0910 40 90 0- - Liście laurowe9,5 
1512Olej słonecznikowy, z krokosza balwierskiego i bawełniany oraz ich frakcje, rafinowane lub nie, ale nie modyfikowane chemicznie: 800 t
 
- Olej słonecznikowy i z krokosza
 balwierskiego oraz ich frakcje:
  
1512 19- - Pozostałe:  
 - - - Pozostałe:  
1512 19 91- - - - Olej słonecznikowy:  
1512 19 91 1- - - - - Rafinowany, konfekcjonowany20 
1512 19 91 9- - - - - Pozostały17,5 
1604Przetworzone i konserwowane ryby; kawior i namiastki kawioru przygotowane z ikry rybiej: 500 t
 
- Ryby, całe lub w kawałkach, ale nie
 mielone:
  
1604 14
- - Tuńczyki, bonito latający i bonito
   śródziemnomorski (Sarda spp.):
  
 - - - Tuńczyki i bonito latający:  
1604 14 11 0- - - - W oleju roślinnym0 
 - - - - Pozostałe:  
1604 14 16 0- - - - - Filety znane jako "loins"0 
1604 14 18 0- - - - - Pozostałe0 
1604 14 90 0- - - Bonito śródziemnomorski (Sarda spp.)0 
1604 20- Pozostałe przetwory lub konserwy z ryb:  
1604 20 70 0
- - - Z tuńczyków, bonito latających lub
     pozostałych ryb z rodzaju Euthynnus
0 
1704Wyroby cukiernicze (łącznie z białą czekoladą), nie zawierające kakao: 2000 t
1704 10- Guma do żucia, również pokryta cukrem: (dotyczy łącznie
 
- - Zawierająca w masie mniej niż 60%
   sacharozy (łącznie z cukrem
   inwertowanym wyrażonym jako sacharoza):
 poz. 1704 i 1806)
1704 10 11 0- - - Guma w paskach6 
1704 10 19 0- - - Pozostała8 
 
- - Zawierająca w masie 60% lub więcej
   sacharozy (łącznie z cukrem
   inwertowanym wyrażonym jako sacharoza):
  
1704 10 91 0- - - Guma w paskach4 
1704 10 99 0- - - Pozostała8 
1704 90- Pozostałe:  
1704 90 30 0- - Biała czekolada13 
 - - Pozostałe:  
1704 90 55 0- - - Pastylki od bólu gardła i od kaszlu6 
 - - - - Pozostałe:  
1704 90 71 0
- - - - Cukierki z masy gotowanej, również
       z nadzieniem
25 + DCC 
1704 90 75 0- - - - Cukierki toffi, karmelki i podobne25 + DCC 
 - - - - Pozostałe:  
1704 90 99 0- - - - - Pozostałe25 + DCCa 
1806Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao:  
1806 10
- Proszek kakaowy zawierający dodatek cukru
 lub innego środka słodzącego:
  
1806 10 15 0
- - Nie zawierający sacharozy lub
   zawierający w masie mniej niż 5%
   sacharozy (łącznie z cukrem
   inwertowanym wyrażonym jako sacharoza)
   lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza
15 
1806 10 20 0
- - Zawierający w masie 5% lub więcej, ale
   mniej niż 65% sacharozy (łącznie z
   cukrem inwertowanym wyrażonym jako
   sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej
   jako sacharoza
15 
1806 20
- Pozostałe przetwory w blokach,
 tabliczkach lub batonach o masie powyżej
 2 kg lub w płynie, paście, proszku,
 granulkach lub w innej postaci w
 pojemnikach lub w bezpośrednich
 opakowaniach o zawartości powyżej 2 kg:
  
1806 20 10 0
- - Zawierające w masie 31% lub więcej
   masła kakaowego albo zawierające w
   masie 31% lub więcej masła kakaowego
   i tłuszczu z mleka łącznie
20 
1806 20 30 0
- - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale
   mniej niż 31% masła kakaowego i
   tłuszczu z mleka łącznie
20 
 - - Pozostałe:  
1806 20 50 0
- - - Zawierające w masie 18% lub więcej
     masła kakaowego
20 
1806 20 70 0- - - Okruchy mleczno-czekoladowe20 
1806 20 80 0- - - Polewa czekoladowa smakowa20 
1806 20 95 0- - - Pozostałe22 + DCC 
 
- Pozostałe, w blokach, tabliczkach lub
 batonach:
  
1806 31 00 0- - Nadziewane37 + DCC 
1806 32- - Bez nadzienia:  
1806 32 10 0- - - Z dodatkami zbóż, owoców lub orzechów37 + DCC 
1806 32 90 0- - - Pozostałe37 + DCC 
1806 90- Pozostałe:  
 - - Czekolada i produkty czekoladowe:  
 - - - Czekolady, z nadzieniem lub bez:  
1806 90 11 0- - - - Zawierające alkohol37 + DCC 
1806 90 19 0- - - - Pozostałe37 + DCC 
 - - - Pozostałe:  
1806 90 31 0- - - - Z nadzieniem37 + DCC 
1806 90 39 0- - - - Bez nadzienia37 + DCC 
1806 90 50 0
- - Wyroby cukiernicze i ich namiastki
   wykonane z substytutów cukru,
   zawierające kakao
37 + DCC 
1806 90 60 0- - Pasty do smarowania zawierające kakao37 + DCC 
1806 90 70 0
- - Przetwory zawierające kakao do
   sporządzania napojów
37 + DCC 
1806 90 90 0- - Pozostałe37 + DCC 
1902Ciasto makaronowe, również gotowane lub nadziewane (mięsem lub innymi substancjami) lub przygotowane inaczej, takie jak spaghetti, makaron, nitki, lasagne, gnocchi, ravioli, cannelloni; kuskus, przygotowany lub nie: 200 t
 
- Ciasto makaronowe nie gotowane, nie
 nadziewane ani nie przygotowane
 inaczej:
  
1902 11 00 0- - Zawierające jaja28 
1902 19- - Pozostałe:  
1902 19 10 0
- - - Nie zawierające mąki lub grysiku ze
     zwykłej pszenicy
12 
1902 19 90 0- - - Pozostałe12 
1902 30- Pozostałe ciasta makaronowe:  
1902 30 10 0- - Suszone14 
1902 30 90 0- - Pozostałe3 
2007Dżemy, galaretki owocowe, marmolady, przeciery i pasty owocowe lub orzechowe, będące przetworami gotowanymi, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej: 1.000 t
 - Pozostałe:  
2007 91- - Owoce cytrusowe:  
2007 91 10 0
- - - O zawartości cukru w masie powyżej
     30%
20 
2007 91 30 0
- - - O zawartości cukru w masie powyżej
     13%, ale nie przekraczającej 30%
20 
2007 99- - Pozostałe:  
 
- - O zawartości cukru w masie powyżej
   30%:
  
2007 99 20 0- - - Przecier i pasta z kasztanów20 
 
- - - O zawartości cukru w masie powyżej
     13%, ale nie przekraczającej 30%:
  
2007 99 51 0- - - - Przecier i pasta z kasztanów20 
 - - - Pozostałe:  
2007 99 98 0- - - - Pozostałe  
ex 2007 99 98 0Przecier i pasta z orzechów laskowych, o zawartości cukru w masie nie przekraczającej 13%20 
2008Owoce, orzechy i inne jadalne części roślin, inaczej przetworzone lub zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej lub alkoholu, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone: 500 t
 
- Orzechy, orzeszki ziemne i inne nasiona,
 zmieszane razem lub nie:
  
2008 11- - Orzeszki ziemne:  
2008 11 10 0- - - Masło orzechowe17,5 
 
- - - Pozostałe, w bezpośrednich
     opakowaniach o zawartości netto:
  
 - - - - Powyżej 1 kg:  
2008 11 92 0- - - - - Prażone17,5 
2008 11 94 0- - - - - Pozostałe17,5 
 - - - - Nie przekraczającej 1 kg:  
2008 11 96 0- - - - - Prażone17,5 
2008 11 98 0- - - - - Pozostałe17,5 
2008 19- - Pozostałe, łącznie z mieszankami:  
 
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto powyżej 1 kg:
  
2008 19 11 0
- - - - Orzechy tropikalne; mieszanki
       zawierające w masie 50% lub więcej
       orzechów tropikalnych i owoców
       tropikalnych
17,5 
 - - - - Pozostałe:  
2008 19 13 0
- - - - - Migdały prażone i orzeszki
         pistacjowe prażone
17,5 
2008 19 19 0- - - - - Pozostałe17,5 
 
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nie przekraczającej
     1 kg:
  
 
- - - - Orzechy tropikalne; mieszanki
       zawierające w masie 50% lub więcej
       orzechów tropikalnych i owoców
       tropikalnych:
  
2008 19 51 0- - - - - Prażone orzechy tropikalne17,5 
2008 19 59 0- - - - - Pozostałe17,5 
 - - - - Pozostałe:  
 - - - - - Orzechy prażone:  
2008 19 93 0
- - - - - - Migdały prażone i orzeszki
           pistacjowe prażone
17,5 
2008 19 95 0- - - - - - Pozostałe17,5 
2008 19 99 0- - - - - Pozostałe17,5 
2008 30- Owoce cytrusowe: 1.000 t
 - - Zawierające dodatek alkoholu:  
 
- - - O zawartości cukru w masie powyżej
     9%:
  
2008 30 11 0
- - - - O rzeczywistej mocy alkoholu nie
       przekraczającej w masie 11,85%
15 
2008 30 19 0- - - - Pozostałe15 
 - - - Pozostałe:  
2008 30 31 0
- - - - O rzeczywistej mocy alkoholu nie
       przekraczającej w masie 11,85%
15 
2008 30 39 0- - - - Pozostałe15 
 - - Nie zawierające dodatku alkoholu:  
 
- - - Zawierające dodatek cukru, w
     bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto powyżej 1 kg:
  
2008 30 51 0- - - - Cząstki grejpfrutów15 
2008 30 55 0
- - - - Mandarynki (łącznie z tangerynkami
       i satsumas); klementynki, wilkingi
       i inne podobne hybrydy cytrusowe
15 
2008 30 59 0- - - - Pozostałe15 
 
- - - Zawierające dodatek cukru w
     bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nie przekraczającej
     1 kg:
  
2008 30 71 0- - - - Cząstki grejpfrutów15 
2008 30 75 0
- - - - Mandarynki (łącznie z tangerynkami
       i satsumas); klementynki, wilkingi
       i inne podobne hybrydy cytrusowe
15 
2008 30 79 0- - - - Pozostałe15 
 
- - - Nie zawierające dodatku cukru, w
     bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto:
  
2008 30 91 0- - - - 4,5 kg lub więcej15 
2008 30 99 0- - - - Poniżej 4,5 kg15 
2008 50- Morele:  
 - - Zawierające dodatek alkoholu:  
 
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości powyżej 1 kg:
  
 
- - - - O zawartości cukru w masie powyżej
       13%:
  
2008 50 11 0
- - - - - O rzeczywistej mocy alkoholu nie
         przekraczającej w masie 11,85%
15 
2008 50 19 0- - - - - Pozostałe15 
 - - - - Pozostałe:  
2008 50 31 0
- - - - - O rzeczywistej mocy alkoholu nie
         przekraczającej w masie 11,85%
15 
2008 50 39 0- - - - - Pozostałe15 
 
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nie przekraczającej
     1 kg:
  
2008 50 51 0
- - - - O zawartości cukru w masie powyżej
       15%
15 
2008 50 59 0- - - - Pozostałe15 
 - - Nie zawierające dodatku alkoholu:  
 
- - - Zawierające dodatek cukru, w
     bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto powyżej 1 kg:
  
2008 50 61 0
- - - - O zawartości cukru w masie powyżej
       13%
15 
2008 50 69 0- - - - Pozostałe15 
 
- - - Zawierające dodatek cukru, w
     bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nie przekraczającej
     1 kg:
  
2008 50 71 0
- - - - O zawartości cukru w masie powyżej
       15%
15 
2008 50 79 0- - - - Pozostałe15 
 
- - - Nie zawierające dodatku cukru, w
     bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto:
  
2008 50 92 0- - - - 5 kg lub więcej15 
2008 50 94 0
- - - - Poniżej 5 kg, ale nie mniej niż 4,5
       kg
15 
2008 50 99 0- - - - Poniżej 4,5 kg15 
2008 70- Brzoskwinie:  
 - - Zawierające dodatek alkoholu:  
 
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto powyżej 1 kg:
  
 
- - - - O zawartości cukru w masie powyżej
       13%:
  
2008 70 11 0
- - - - - O rzeczywistej mocy alkoholu nie
         przekraczającej w masie 11,85%
15 
2008 70 19 0- - - - - Pozostałe15 
 - - - - Pozostałe:  
2008 70 31 0
- - - - - O rzeczywistej mocy alkoholu nie
         przekraczającej w masie 11,85%
15 
2008 70 39 0- - - - - Pozostałe15 
 
- - - W bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nie przekraczającej
     1 kg:
  
2008 70 51 0
- - - - O zawartości cukru w masie powyżej
       15%
15 
2008 70 59 0- - - - Pozostałe15 
 - - Nie zawierające dodatku alkoholu:  
 
- - - Zawierające dodatek cukru, w
     bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto powyżej 1 kg:
  
2008 70 61 0
- - - - O zawartości cukru w masie powyżej
       13%
15 
2008 70 69 0- - - - Pozostałe15 
 
- - - Zawierające dodatek cukru, w
     bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto nie przekraczającej
     1 kg:
  
2008 70 71 0
- - - - O zawartości cukru w masie powyżej
       15%
15 
2008 70 79 0- - - - Pozostałe15 
 
- - - Nie zawierające dodatku cukru, w
     bezpośrednich opakowaniach o
     zawartości netto:
  
2008 70 92 0- - - - 5 kg lub więcej15 
2008 70 94 0
- - - - Poniżej 5 kg, ale nie mniej niż 4,5
       kg
15 
2008 70 99 0- - - - Poniżej 4,5 kg15 
2009Soki owocowe (łącznie z moszczem winogronowym) i soki warzywne nie sfermentowane i nie zawierające dodatku alkoholu, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej: 1000 t
 - Sok pomarańczowy:  
2009 11- - Mrożony:  
 
- - - O gęstości powyżej 1,33 g/cm3 przy
     20°C:
  
2009 11 11 0
- - - - O wartości nie przekraczającej 30
       EUR za 100 kg masy netto
20 
2009 11 19 0- - - - Pozostałe20 
 
- - - O gęstości nie przekraczającej 1,33
     g/cm3 przy 20°C:
  
2009 11 91 0
- - - - O wartości nie przekraczającej 30
       EUR za 100 kg masy netto i o
       zawartości dodatku cukru w masie
       powyżej 30%
20 
2009 11 99 0- - - - Pozostałe20 
2009 19- - Pozostałe:  
 
- - - O gęstości powyżej 1,33 g/cm3 przy
     20°C:
  
2009 19 11 0
- - - - O wartości nie przekraczającej 30
       EUR za 100 kg masy netto
20 
2009 19 19 0- - - - Pozostałe20 
 
- - - O gęstości nie przekraczającej 1,33
     g/cm3 przy 20°C:
  
2009 19 91 0
- - - - O wartości nie przekraczającej 30
       EUR za 100 kg masy netto i o
       zawartości dodatku cukru w masie
       powyżej 30%
20 
2009 19 99 0- - - - Pozostałe20 
2009 20- Sok grejpfrutowy:  
 
- - O gęstości powyżej 1,33 g/cm3 przy
   20°C:
  
2009 20 11 0
- - - O wartości nie przekraczającej 30 EUR
     za 100 kg masy netto
20 
2009 20 19 0- - - Pozostałe20 
 
- - O gęstości nie przekraczającej 1,33
   g/cm3 przy 20°C:
  
2009 20 91 0
- - - O wartości nie przekraczającej 30 EUR
     za 100 kg masy netto i o
     zawartości dodatku cukru w masie
     powyżej 30%
20 
2009 20 99 0- - - Pozostałe20 
2009 30
- Sok z dowolnego innego pojedynczego owocu
 cytrusowego:
  
 
- - O gęstości powyżej 1,33 g/cm3 przy
   20°C:
  
2009 30 11 0
- - - O wartości nie przekraczającej 30 EUR
     za 100 kg masy netto
20 
2009 30 19 0- - - Pozostałe20 
 
- - O gęstości nie przekraczającej 1,33
   g/cm3 przy 20°C:
  
 
- - - O wartości powyżej 30 EUR za 100 kg
     masy netto:
  
2009 30 31 0- - - - Zawierający dodatek cukru20 
2009 30 39 0- - - - Pozostałe20 
 
- - - O wartości nie przekraczającej 30 EUR
     za 100 kg masy netto:
  
 - - - - Sok cytrynowy:  
2009 30 51 0
- - - - - O zawartości dodatku cukru w
         masie powyżej 30%
20 
2009 30 55 0
- - - - - O zawartości dodatku cukru w
         masie nie przekraczającej 30%
20 
2009 30 59 0- - - - - Nie zawierający dodatku cukru20 
 
- - - - Pozostałe soki z owoców
       cytrusowych:
  
2009 30 91 0
- - - - - O zawartości dodatku cukru w
         masie powyżej 30%
20 
2009 30 95 0
- - - - - O zawartości dodatku cukru w
         masie nie przekraczającej 30%
20 
2009 30 99 0- - - - - Nie zawierające dodatku cukru20 
2009 60
- Sok z winogron (łącznie z moszczem
 winogronowym):
  
 
- - O gęstości powyżej 1,33 g/cm3 przy
   20°C:
  
2009 60 11 0
- - - O wartości nie przekraczającej 22 EUR
     za 100 kg masy netto
20 
2009 60 19 0- - - Pozostałe20 
 
- - O gęstości nie przekraczającej 1,33
   g/cm3 przy 20°C:
  
 
- - - O wartości powyżej 18 EUR za 100 kg
     masy netto:
  
2009 60 51 0- - - - Stężony20 
2009 60 59 0- - - - Pozostałe20 
 
- - - O wartości nie przekraczającej 18 EUR
     za 100 kg masy netto:
  
 
- - - - O zawartości dodatku cukru w masie
       powyżej 30%:
  
2009 60 71 0- - - - - Stężony20 
2009 60 79 0- - - - - Pozostałe20 
2009 60 90 0- - - - Pozostałe20 
2009 90- Mieszanki soków:  
 
- - O gęstości powyżej 1,33 g/cm3 przy
   20°C:
  
 - - - Pozostałe:  
 
- - - - O wartości powyżej 30 EUR za 100
       kg masy netto:
  
 
- - - - - Mieszanki soków owoców
         cytrusowych i soku ananasowego:
  
2009 90 41 0- - - - - - Zawierające dodatek cukru20 
2009 90 49 0- - - - - - Pozostałe20 
 
- - - - O wartości nie przekraczającej 30
       EUR za 100 kg masy netto:
  
 
- - - - - Mieszanki soków owoców
         cytrusowych i soku ananasowego:
  
2009 90 71 0
- - - - - - O zawartości dodatku cukru w
           masie powyżej 30%
20 
2009 90 73 0
- - - - - - O zawartości dodatku cukru w
           masie nie przekraczającej 30%
20 
2009 90 79 0- - - - - - Nie zawierające dodatku cukru20 
2102Drożdże (aktywne lub nieaktywne); inne mikroorganizmy jednokomórkowe, martwe (z wyłączeniem szczepionek objętych pozycją nr 3002); gotowe proszki do pieczenia: 50 t
2102 10- Drożdże aktywne:  
2102 10 10 0- - Kultury drożdży20 
 - - Drożdże piekarnicze:  
2102 10 31 0- - - Suszone20 
2102 10 39 0- - - Pozostałe20 
2102 10 90 0- - Pozostałe20 
2203 00Piwo otrzymywane ze słodu: 1.000 hl
 
- W pojemnikach zawierających nie więcej
 niż 10 litrów:
  
2203 00 01 0- - W butelkach0 
2203 00 09 0- - Pozostałe0 
2203 00 10 0
- W pojemnikach zawierających więcej niż
 10 litrów
0 
2204Wino ze świeżych winogron łącznie z winami wzmocnionymi; moszcz winogronowy inny niż z pozycji nr 2009: 1.000 hl
2204 10- Wino musujące:  
 
- - O rzeczywistej objętościowej mocy
   alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj.:
  
2204 10 11- - - Szampan:  
2204 10 11 1
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy
       alkoholu nie mniejszej niż 8,5%,
       ale nie większej niż 22% obj.
  
ex 2204 10 11 1O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5%, ale nie większej niż 18% obj.
15
minimum
21 EUR/hl
 
2204 10 19- - - Pozostałe:  
2204 10 19 1
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy
       alkoholu nie mniejszej niż 8,5%,
       ale nie większej niż 22% obj.
  
ex 2204 10 19 1O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5%, ale nie większej niż 18% obj.
15
minimum
21 EUR/hl
 
 - - Pozostałe:  
2204 10 91 0- - - Asti spumante
15
minimum
21 EUR/hl
 
2204 10 99 0- - - Pozostałe
15
minimum
21 EUR/hl
 
 
- Pozostałe wina; moszcz winogronowy z
 fermentacją nie rozpoczętą lub zatrzymaną
 przez dodanie alkoholu:
  
2204 21
- - W pojemnikach zawierających 2 litry lub
   mniej:
  
2204 21 10
- - - Wina inne niż z podpozycji 2204 10
     w butelkach z korkami "grzybkowymi"
     przytrzymywanymi przewiązkami lub
     zapięciami; wina dostarczane inaczej,
     pozostające dzięki obecności
     dwutlenku węgla w roztworze pod
     nadciśnieniem nie mniejszym niż 1
     bar, ale mniejszym niż 3 bary,
     mierzonym w temperaturze 20°C:
  
2204 21 10 1
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy
       alkoholu nie większej niż 22% obj.
  
ex 2204 21 10 1O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 18% obj.
15
minimum
21 EUR/hl
 
 - - - Pozostałe:  
 
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy
       alkoholu nie przewyższającej 13%
       obj.:
  
 
- - - - - Wina jakościowe produkowane w
         określonych rejonach:
  
 - - - - - - Białe:  
2204 21 11 0- - - - - - - Alsace
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 12 0- - - - - - - Bordeaux
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 13 0- - - - - - - Bourgogne (Burgundy)
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 17 0- - - - - - - Val de Loire (Loire valley)
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 18 0- - - - - - - Mosel-Saar-Ruwer
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 19 0- - - - - - - Pfalz
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 22 0- - - - - - - Rheinhessen
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 24 0- - - - - - - Lazio (Latium)
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 26 0- - - - - - - Toscana (Tuscany)
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 27 0- - - - - - - Trentino, Alto Adige i Friuli
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 28 0- - - - - - - Veneto
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 32 0- - - - - - - Vinho Verde
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 34 0- - - - - - - Penedes
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 36 0- - - - - - - Rioja
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 370- - - - - - - Valencia
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 38 0- - - - - - - Pozostałe
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
 - - - - - - Pozostałe:  
2204 21 42 0- - - - - - - Bordeaux
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 43 0- - - - - - - Bourgogne (Burgundy)
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 44 0- - - - - - - Beaujolais
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 46 0- - - - - - - Cotes du Rhone
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 47 0- - - - - - - Languedoc-Rousillon
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 48 0- - - - - - - Val de Loire (Loire valley)
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 62 0- - - - - - - Piemonte (Piemont)
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 66 0- - - - - - - Toscana (Tuscany)
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 67 0- - - - - - - Trentino i Alto Adige
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 68 0- - - - - - - Veneto
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 69 0- - - - - - - Dao, Bairrada i Douro
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 71 0- - - - - - - Navarra
15
minimum
12.5 EUR/hl
 
2204 21 74 0- - - - - - - Penedes
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 76 0- - - - - - - Rioja
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 77 0- - - - - - - Valdepenas
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 78 0- - - - - - - Pozostałe
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
 - - - - - Pozostałe:  
2204 21 79 0- - - - - - Białe
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 80 0- - - - - - Pozostałe
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
 
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy
       alkoholu powyżej 13% obj., ale
       nie przewyższającej 15% obj.:
  
 
- - - - - Wina jakościowe produkowane w
         określonych regionach:
  
2204 21 81 0- - - - - - Białe
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 82 0- - - - - - Pozostałe
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
 - - - - - Pozostałe:  
2204 21 83 0- - - - - - Białe
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 84 0- - - - - - Pozostałe
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
 
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy
       alkoholu powyżej 15% obj., ale
       nie przewyższającej 18% obj.:
  
2204 21 87 0- - - - - Marsala
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 88 0- - - - - Samos i Muscat de Lemnos
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 89 0- - - - - Port
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 91 0- - - - - Madeira i Setubal muscatel
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 92 0- - - - - Sherry
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 93 0- - - - - Tokaj (Aszu i Szamorodni)
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 21 94 0- - - - - Pozostałe
15
minimum
12,5 EUR/hl
 
2204 29- - Pozostałe:  
2204 29 10
- - - Wina inne niż z podpozycji 2204 10
     w butelkach z korkami "grzybkowymi"
     przytrzymywanymi przewiązkami lub
     zapięciami; wina dostarczane inaczej,
     pozostające w wyniku obecności
     dwutlenku węgla w roztworze, pod
     nadciśnieniem nie mniejszym niż
     1 bar, ale mniejszym niż 3 bary,
     mierzonym w temperaturze 20°C:
  
2204 29 10 1
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy
       alkoholu nie większej niż 22%
       obj.
  
ex 2204 29 10 1O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 18% obj.
12,5
minimum
21 EUR/hl
 
 - - - Pozostałe:  
 
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy
       alkoholu nie przewyższającej
       13% obj.:
  
 
- - - - - Wina jakościowe produkowane w
         określonych regionach:
  
 - - - - - - Białe:  
2204 29 12 0- - - - - - - Bordeaux
12,5
minimum
2,5 EUR/hl
 
2204 29 13 0- - - - - - - Bourgogne (Burgundy)
12,5
minimum
2,5 EUR/hl
 
2204 29 17 0- - - - - - - Val de Loire (Loire valley)
12,5
minimum
2,5 EUR/hl
 
2204 29 18 0- - - - - - - Pozostałe
12,5
minimum
2,5 EUR/hl
 
 - - - - - - Pozostałe:  
2204 29 42 0- - - - - - - Bordeaux
12,5
minimum
2,5 EUR/hl
 
2204 29 43 0- - - - - - - Bourgogne (Burgundy)
12,5
minimum
2,5 EUR/hl
 
2204 29 44 0- - - - - - - Beaujolais
12,5
minimum
2,5 EUR/hl
 
2204 29 46 0- - - - - - - Cotes du Rhone
12,5
minimum
2,5 EUR/hl
 
2204 29 47 0- - - - - - - Languedoc-Roussillon
12,5
minimum
2,5 EUR/hl
 
2204 29 48 0- - - - - - - Vai de Loire (Loire Valley)
12,5
minimum
2,5 EUR/hl
 
2204 29 58 0- - - - - - - Pozostałe
12,5
minimum
2,5 EUR/hl
 
 - - - - - Pozostałe:  
 - - - - - - Białe:  
2204 29 62 0- - - - - - - Sicilia (Sicily)
12,5
minimum
2,5 EUR/hl
 
2204 29 64 0- - - - - - - Veneto
12,5
minimum
2,5 EUR/hl
 
2204 29 65 0- - - - - - - Pozostałe
12,5
minimum
2,5 EUR/hl
 
 - - - - - - Pozostałe:  
2204 29 71 0- - - - - - - Puglia (Apuglia)
12,5
minimum
2,5 EUR/hl
 
2204 29 72 0- - - - - - - Sicilia(Sicily)
12,5
minimum
2,5 EUR/hl
 
2204 29 75 0- - - - - - - Pozostałe
12,5
minimum
2,5 EUR/hl
 
 
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy
       alkoholu powyżej 13% obj., ale nie
       przewyższającej 15% obj.:
  
 
- - - - - Wina jakościowe produkowane w
         określonych regionach:
  
2204 29 81 0- - - - - - Białe
12,5
minimum
3,5 EUR/hl
 
2204 29 82 0- - - - - - Pozostałe
12,5
minimum
3,5 EUR/hl
 
 - - - - - Pozostałe:  
2204 29 83 0- - - - - - Białe
12,5
minimum
3,5 EUR/hl
 
2204 29 84 0- - - - - - Pozostałe
12,5
minimum
3,5 EUR/hl
 
 
- - - - O rzeczywistej objętościowej mocy
       alkoholu powyżej 15% obj., ale
       nie przewyższającej 18% obj.:
  
2204 29 87 0- - - - - Marsala
12,5
minimum
10,5 EUR/hl
 
2204 29 88 0- - - - - Samos i Muscat de Lemnos
12,5
minimum
10,5 EUR/hl
 
2204 29 89 0- - - - - Port
12,5
minimum
10,5 EUR/hl
 
2204 29 91 0- - - - - Madeira i Setubal muscatel
12,5
minimum
10,5 EUR/hl
 
2204 29 92 0- - - - - Sherry
12,5
minimum
10,5 EUR/hl
 
2204 29 93 0- - - - - Tokaj (Aszu i Szamorodni)
12,5
minimum
10,5 EUR/hl
 
2204 29 94 0- - - - - Pozostałe
12,5
minimum
10,5 EUR/hl
 
2204 30- Pozostały moszcz winogronowy:  
2204 30 10
- - W trakcie fermentacji lub z fermentacją
   zatrzymaną inaczej niż przez dodanie
   alkoholu:
  
2204 30 10 1
- - - O rzeczywistej objętościowej mocy
     alkoholu nie większej niż 22% obj.
  
ex 2204 30 10 1O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 18% obj.22,5 
 - - Pozostały:  
 
- - - O gęstości 1,33 g/cm3 lub mniejszej w
     20°C i o rzeczywistej objętościowej
     mocy alkoholu nie przewyższającej 1%
     obj.:
  
2204 30 92 0- - - - Skoncentrowany32,5 
2204 30 94 0- - - - Pozostały32,5 
 - - - Pozostały:  
2204 30 96- - - - Skoncentrowany:  
2204 30 96 1
- - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy
         alkoholu powyżej 1%, ale nie
         większej niż 22% obj.
  
ex 2204 30 96 1O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 1%, ale nie większej niż 18% obj.32,5 
2204 30 98- - - - Pozostały:  
2204 30 98 1
- - - - - O rzeczywistej objętościowej mocy
         alkoholu powyżej 1%, ale nie
         większej niż 22% obj.
  
ex 2204 30 98 1O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 1%, ale nie większej niż 18% obj.32,5 
2401Tytoń nie przetworzony; odpady tytoniowe: 2.000 t
2401 10- Tytoń nie odżyłowany:  
 
- - Suszony ogniowo-rurowo tytoń typu
   Virginia i suszony powietrzem na
   jasny tytoń typu Burley łącznie z
   hybrydami tytoniu Burley); suszony
   powietrzem na jasny tytoń typu Maryland
   i tytoń suszony ogniowo-płomieniowo:
  
2401 10 10 0- - - Suszony ogniowo-rurowo typu Virginia
15
minimum
0,565 EUR/kg
 
2401 10 20 0
- - - Suszony powietrzem na jasny typu
     Burley (łącznie z jego hybrydami)
15
minimum
0,565 EUR/kg
 
2401 10 30 0
- - - Suszony powietrzem na jasny typu
     Maryland
15
minimum
0,565 EUR/kg
 
 - - - Tytoń suszony ogniowo-płomieniowo:  
2401 10 41 0- - - - Typu Kentucky
15
minimum
0,565 EUR/kg
 
2401 10 49 0- - - - Pozostałe
15
minimum
0,565 EUR/kg
 
 - - Pozostałe:  
2401 10 50 0- - - Tytoń suszony powietrzem na jasny
15
minimum
0,565 EUR/kg
 
2401 10 60 0- - - Suszony na słońcu tytoń typu Oriental
15
minimum
0,565 EUR/kg
 
2401 10 70 0- - - Tytoń suszony powietrzem na ciemny
15
minimum
0,565 EUR/kg
 
2401 10 80 0- - - Tytoń suszony ogniowo-rurowo
15
minimum
0,565 EUR/kg
 
2401 10 90 0- - - Pozostałe tytonie
15
minimum
0,565 EUR/kg
 
 
a   Dotyczy tylko zawierających w masie mniej niż 70% sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza).

Pozycje

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423, 424, 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435, 436, 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453, 454, 455, 456, 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465, 466, 467, 468, 469, 470, 471, 472, 473, 474, 475, 476, 477, 478, 479, 480, 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492, 493, 494, 495, 496, 497, 498, 499, 500, 501, 502, 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509, 510, 511, 512, 513, 514, 515, 516, 517, 518, 519, 520, 521, 522, 523, 524, 525, 526, 527, 528, 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538, 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546, 547, 548, 549, 550, 551, 552, 553, 554, 555, 556, 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565, 566, 567, 568, 569, 570, 571, 572, 573, 574, 575, 576, 577, 578, 579, 580, 581, 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595, 596, 597, 598, 599, 600, 601, 602, 603, 604, 605, 606, 607, 608, 609, 610, 611, 612, 613, 614, 615, 616, 617, 618, 619, 620, 621, 622, 623, 624, 625, 626, 627, 628, 629, 630, 631, 632, 633, 634, 635, 636, 637, 638, 639, 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649, 650, 651, 652, 653, 654, 655, 656, 657, 658, 659, 660, 661, 662, 663, 664, 665, 666, 667, 668, 669, 670, 671, 672, 673, 674, 675, 676, 677, 678, 679, 680, 681, 682, 683, 684, 685, 686, 687, 688, 689, 690, 691, 692, 693, 694, 695, 696, 697, 698, 699, 700, 701, 702, 703, 704, 705, 706, 707, 708, 709, 710, 711, 712, 713, 714, 715, 716, 717, 718, 719, 720, 721, 722, 723, 724, 725, 726, 727, 728, 729, 730, 731, 732, 733, 734, 735, 736, 737, 738, 739, 740, 741, 742, 743, 744, 745, 746, 747, 748, 749, 750, 751, 752, 753, 754, 755, 756, 757, 758, 759, 760, 761, 762, 763, 764, 765, 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772, 773, 774, 775, 776, 777, 778, 779, 780, 781, 782, 783, 784, 785, 786, 787, 788, 789, 790, 791, 792, 793, 794, 795, 796, 797, 798, 799, 800, 801, 802, 803, 804, 805, 806, 807, 808, 809, 810, 811, 812, 813, 814, 815, 816, 817, 818, 819, 820, 821, 822, 823, 824, 825, 826, 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833, 834, 835, 836, 837, 838, 839, 840, 841, 842, 843, 844, 845, 846, 847, 848, 849, 850, 851, 852, 853, 854, 855, 856, 857, 858, 859, 860, 861, 862, 863, 864, 865, 866, 867, 868, 869, 870, 871, 872, 873, 874, 875, 876, 877, 878, 879, 880, 881, 882, 883, 884, 885, 886, 887, 888, 889, 890, 891, 892, 893, 894, 895, 896, 897, 898, 899, 900, 901, 902, 903, 904, 905, 906, 907, 908, 909, 910, 911, 912, 913, 914, 915, 916, 917, 918, 919, 920, 921, 922, 923, 924, 925, 926, 927, 928, 929, 930, 931, 932, 933, 934, 935, 936, 937, 938, 939, 940, 941, 942, 943, 944, 945, 946, 947, 948, 949, 950, 951, 952, 953, 954, 955, 956, 957, 958, 959, 960, 961, 962, 963, 964, 965, 966, 967, 968, 969, 970, 971, 972, 973, 974, 975, 976, 977, 978, 979, 980, 981, 982, 983, 984, 985, 986, 987, 988, 989, 990, 991, 992, 993, 994, 995, 996, 997, 998, 999, 1000, 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1010, 1011, 1012, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022, 1023, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1029, 1030, 1031, 1032, 1033, 1034, 1035, 1036, 1037, 1038, 1039, 1040, 1041, 1042, 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1048, 1049, 1050, 1051, 1052, 1053, 1054, 1055, 1056, 1057, 1058, 1059, 1060, 1061, 1062, 1063, 1064, 1065, 1066, 1067, 1068, 1069, 1070, 1071, 1072, 1073, 1074, 1075, 1076, 1077, 1078, 1079, 1080, 1081, 1082, 1083, 1084, 1085, 1086, 1087, 1088, 1089, 1090, 1091, 1092, 1093, 1094, 1095, 1096, 1097, 1098, 1099, 1100, 1101, 1102, 1103, 1104, 1105, 1106, 1107, 1108, 1109, 1110, 1111, 1112, 1113, 1114, 1115, 1116, 1117, 1118, 1119, 1120, 1121, 1122, 1123, 1124, 1125, 1126, 1127, 1128, 1129, 1130, 1131, 1132, 1133, 1134, 1135, 1136, 1137, 1138, 1139, 1140, 1141, 1142, 1143, 1144, 1145, 1146, 1147, 1148, 1149, 1150, 1151, 1152, 1153, 1154, 1155, 1156, 1157, 1158, 1159, 1160, 1161, 1162, 1163, 1164, 1165, 1166, 1167, 1168, 1169, 1170, 1171, 1172, 1173, 1174, 1175, 1176, 1177, 1178, 1179, 1180, 1181, 1182, 1183, 1184, 1185, 1186, 1187, 1188, 1189, 1190, 1191, 1192, 1193, 1194, 1195, 1196, 1197, 1198, 1199, 1200, 1201, 1202, 1203, 1204, 1205, 1206, 1207, 1208, 1209, 1210, 1211, 1212, 1213, 1214, 1215, 1216, 1217, 1218, 1219, 1220, 1221, 1222, 1223, 1224, 1225, 1226, 1227, 1228, 1229, 1230, 1231, 1232, 1233, 1234, 1235, 1236, 1237, 1238, 1239, 1240, 1241, 1242, 1243, 1244, 1245, 1246, 1247, 1248, 1249, 1250, 1251, 1252, 1253, 1254, 1255, 1256, 1257, 1258, 1259, 1260, 1261, 1262, 1263, 1264, 1265, 1266, 1267, 1268, 1269, 1270, 1271, 1272, 1273, 1274, 1275, 1276, 1277, 1278, 1279, 1280, 1281, 1282, 1283, 1284, 1285, 1286, 1287, 1288, 1289, 1290, 1291, 1292, 1293, 1294, 1295, 1296, 1297, 1298, 1299, 1300, 1301, 1302, 1303, 1304, 1305, 1306, 1307, 1308, 1309, 1310, 1311, 1312, 1313, 1314, 1315, 1316, 1317, 1318, 1319, 1320, 1321, 1322

Polecamy

Poszukując najlepszego prawnika na dolnym śląsku pamiętajmy że tylko prawnik Wrocław oferuje najtańsze usługi prawnicze w tej części kraju. Planujesz remont? Poszukujesz projektanta domu? Najlepsi fachowcy pomogą Ci w każdej pracy budowlanej – kwiaty na telefon Wrocław – najtaniej zakupisz w kwiaciarni Margarita we Wrocławiu przy ul. Orląt Lwowskich. Kiedy zdaży Ci się stłuczka lub kiedy Twój samochód odmówi Ci posłuszeństwa - znajdź najlepszą firmę holowniczą dzięki serwisowi o tematyce "pomoc drogowa". Polecamy równierz.
Wszelkie prawa zastrzeżone, © ZnanyPrawnik 2024
Dodaj do ulubionych Mapa strony Polityka prywatności Regulamin Reklama Współpraca Kontakt